MNOGI SE PITAJU OVIH DANA / Mogu li Marko Livaja i Nikola Kalinić igrati zajedno? Trener Hajduka pokušao je odgovoriti: 'Oni su top igrači, ali...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

No, Dambrauskas naglašava kako taj poraz protiv Rijeke nije ostavio traga na igračima, njemu i klubu

1.3.2022.
18:23
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na Poljudu nogometaši Hajduka ove srijede (17.30 sati) protiv Gorice love ulazak u finale Hrvatskog kupa, a trener Splićana Valdas Dambrauskas upozorava prije dvoboja protiv Velikogoričana.

"U jednoj utakmici je sve moguće, pogotovo u Kupu. Cijenimo Goricu kao najbolju moguću momčad. Imaju kvalitetu, opasni su i nemaju što izgubiti. Kada se pogleda ljestvica Prve HNL vidljivo je da im Kup daje priliku da sezonu završe na pozitivan način. Volio bi što više navijača na tribinama jer oni su naša prednost. Vjerujem u moć navijača. Želimo izgraditi momčad, biti veliki. Ne smijemo biti u strahu od nikoga. U protekla četiri mjeseca smo izgubili jednu utakmicu i takvim samopouzdanjem treba nastaviti dalje. Ne mogu obećati da neće biti loših trenutaka, ali neka vjeruju u nas“, rekao je Dambrauskas u najavi susreta te se osvrnuo na poraz protiv Rijeke prije nekoliko dana, što je bio njegov prvi poraz na klupi Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko puta smo analizirali utakmicu protiv Rijeke. U prvom poluvremenu smo igrali protiv vjetra i igra je tada bila izjednačena. No, u nogometu se često dogodi da prvi pogodak promjeni utakmicu. Moramo vidjeti kako napredovati u ofenzivnom dijelu igre, jer ako primamo golove onda moramo znati zabijati. Ne, protiv Rijeke nismo bili ni blizu vrhunca naše igre, ali vjerujem da će već protiv Gorice biti puno bolje“.

Image
HOĆE LI MOŽDA ON PREUZETI MODRE? /

Nećete vjerovati tko se ukazao na Maksimiru: Zakleti hajdukovac na utakmici Dinama

Image
HOĆE LI MOŽDA ON PREUZETI MODRE? /

Nećete vjerovati tko se ukazao na Maksimiru: Zakleti hajdukovac na utakmici Dinama

Mogu li Kalinić i Livaja zajedno?

No, Dambrauskas naglašava kako taj poraz protiv Rijeke nije ostavio traga na igračima, njemu i klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan poraz sigurno neće ništa promijeniti. Nastavljamo u istom ritmu. Naš posao je pobjeđivati pa tako i u srijedu. Promjena u odnosu na Rijeku će sigurno biti. Normalno je rotirati igrače, jer neki definitivno nisu bili dobri u tom posljednjem susretu“.

Komentirao je i suradnju Marka Livaje i Nikole Kalinića, za koje neki smatraju da zapravo okupiraju isti prostor na terenu i anuliraju se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada igrate u sustavu 3-5-2, onda dvojica napadača moraju biti blizu jedan drugog. Protiv Slaven Belupa su kreirali pogodak jer su bili blizu jedan drugom. Moramo analizirati te situacije. U nekim trenucima protiv Rijeke su bili previše udaljeni. Ali oni su top igrači i tek su dvije utakmice odigrali zajedno", rekao je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo