SVE JE OMRAŽENIJI / Modrićev omiljeni suigrač na žestokom udaru kritike zbog nekonvencionalnog ponašanja. U emisiji ga nazvali majmunom

Image
Foto: Profimedia

Španjolski mediji se isto tako već neko vrijeme žale na Viniciusovo ponašanje

16.9.2022.
10:24
Profimedia
VOYO logo

Iako trenutno slovi za jednog od najboljih nogometaša svijeta, Brazilac Vinicius Junior našao se na udaru medija i javnosti u Španjolskoj. Razlog nije loša igra, baš naprotiv, Vinicius igra fantastično, ali problem je njegovo, kako kažu, kontroverzno ponašanje na terenu.

Jedan od omiljenijih suigrača našeg Luke Modrića, Vinicius, golove slavi plesom, što je već desetljećima uvriježeno kod Brazilaca, ali to se ne sviđa niti dijelu javnosti niti predsjedniku udruge španjolskih agenata, Pedru Castru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako zabijete gol i nakon toga plešete sambu, idite na festival sambe. Na terenu moraš poštivati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun", rekao je Castro poprilično žestoko u emisiji El Chiringuito.

Voditelj ga je potom upozorio i prekinuo razgovor kada je čuo riječ "majmun". "Ne možete tako zvati ljude, nemojte to više raditi", rekao mu je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Žale se mediji, protivnici, pa čak i suigrači?

Castrovu izjavu komentirala je i Raisa Simplicio, brazilska novinarka. "To je neka vrsta cirkusa, nepoštovanja i rasizma. Apsurdno. Viniciuse, ne daj da ti itko stane na put. Nekima jako smetaju tvoju uspjeh i talent", komentirala je novinarka.

Viniciusovo ponašanje komentirao je i Atleticov kapetan Koke, uoči derbija Reala i Atletica koji je na rasporedu u nedjelju. "Njegova je odluka hoće li u nedjelju odlučiti plesati ili ne. Ako hoće, sigurno će biti problema. To je normalno", rekao je Španjolac za Movistar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji se isto tako već neko vrijeme žale na Viniciusovo ponašanje, a posebno ih je zasmetalo to što se Brazilac smije protivnicima nakon što im zabije gol i, de facto, ih provocira. Napravio je to protiv Mallorce u prošlom kolu i pobrao je salve kritika, a mediji su čak tvrdili da Viniciusa opominju i suigrači, odnosno, da mu objašnjavaju da bi trebao imati više poštovanja prema protivnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo