MODRIĆ U SVE VEĆIM PROBLEMIMA: / Luka pod povećalom španjolskih vlasti, prijeti mu optužnica

Image
Foto: AFP, STRINGER
20.6.2017.
18:46
AFP, STRINGER
VOYO logo

"Sportske aktivnosti trebale bi biti primjer drugima u društvu. Sportaši moraju biti posebno pažljivi u svome ponašanju te bespogovorno ispunjavati svoje obveze zbog posljedica na društvo", izjavio je Montoro na gospodarskom forumu koji su organizirale poslovne novine Cinco Dias.

Image
BIVŠA MINISTRICA O SLUČAJU MODRIĆEVA SVJEDOČENJA: /

'Ako USKOK nije snimao iskaz, onda imaju ozbiljan problem'

Image
BIVŠA MINISTRICA O SLUČAJU MODRIĆEVA SVJEDOČENJA: /

'Ako USKOK nije snimao iskaz, onda imaju ozbiljan problem'

Modrićev slučaj nije pred zastarom

Branio je rad Porezne uprave koja "ne gleda o kojem se imenu radi" u istrazi moguće utaje poreza. Španjolsko državno odvjetništvo podiglo je u utorak optužnicu protiv bivšeg trenera Real Madrida Joséa Mourinha, a prošli tjedan i protiv napadača Cristiana Ronalda, dobitnika nagrade Zlatna lopta za najboljeg nogometaša svijeta u prošloj godini. Prije njih je podignuta optužnica protiv nekadašnjeg napadača i sportskog direktora Real Madrida Predraga Mijatovića, bivšeg napadača Atlética Radamela Falcaa, igrača Real Madrida Fabija Coentraa, bivšeg igrača Angela Di Marije te njihovog i Ronaldovog agenta Jorge Mendesa. Svi su optuženi za otvaranje tvrtki i računa u inozemnim poreznim oazama preko kojih su dobivali novac od sponzora ne plaćajući porez u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić i Bale su pod povećalom španjolskog Ministarstva financija", pišu u utorak sportske novine AS sa sjedištem u Madridu.

"Slučaj Modrić odvijat će se polako jer njegova moguća zastara nije blizu. Prije njega će biti poznato podizanje optužnica protiv nekih drugih igrača. Bit će iznenađenja idućih dana, ne samo u Real Madridu nego i drugim klubovima", navodi AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi dosad optuženi igrači i dužnosnici imaju problema zbog poreza iz 2011. godine, a idući mjesec sve potencijalne prijevare odlaze u zastaru ukoliko državno odvjetništvo ne podigne optužnicu.

Otvorio tvrtku u Luksemburgu

Hrvatski kapetan Luka Modrić došao je u Real Madrid u kolovozu 2012. a zatim sa suprugom Vanjom otvorio tvrtku u Luksemburgu preko koje je dobivao novac od reklama i sponzora, objavile su novine El Mundo u prosincu temeljeći tekst na povjerljivim podacima dobivenima od platforme Football Leaks. Porezna uprava je nad Modrićem otvorila istragu 18. siječnja 2016. u 10 sati, pokazuje izvadak objavljen u El Mundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić u utorak nije bio dostupan za komentar. U Poreznoj upravi u utorak popodne nije bilo dostupne osobe za komentar teksta u AS-u i istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo