MODRIĆ PRVI DOBITNIK TROFEJA HNS-A: / 'Sposobni smo za velike stvari, učiniti ćemo sve da narod bude ponosan'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez u Vukovaru je organizirao je u prvu dodjelu Trofeja HNS-a.

7.6.2018.
22:57
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić dobio je Trofej HNS-a za najboljeg nogometaša sezone. Veznjak Real MAdrida slavio je ispred Andreja Kramarića, Dejana Lovrena, Ivana Rakitića i Marija Mandžukića.

Image
MAMIĆ IZ HERCEGOVINE PROZVAO LUKU MODRIĆA: /

'Razočarao me, on je to morao napraviti u Madridu ili bilo gdje'

Image
MAMIĆ IZ HERCEGOVINE PROZVAO LUKU MODRIĆA: /

'Razočarao me, on je to morao napraviti u Madridu ili bilo gdje'

"Prije svega hvala svima koji su glasali da dođem do ove nagrade. Drago mi je da sam baš ja prvi dobitnik i nadam se kako će ovaj Trofej HNS-a postati tradicija. Postigli smo nevjerojatne stvari u Real Madridu i presretan sam što sam dio te momčadi. Za Svjetsko prvenstvo mogu obećati da ćemo dati maksimum. Da ćemo se truditi prvenstveno ispuniti naša očekivanja, ali i ona naših navijača. I valjda će se pritom dogoditi i pravi rezultat. Čast nam je i ponos igrati za Hrvatsku", rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrića su, priopćio je HNS na službenoj stranici, nagradile i predstavnice udruge Žena u Domovinskom ratu - Zadar, a predstavnici Hrvatske vojske primili su donaciju hrvatskih reprezentativaca iz akcije Vatreno srce, koji su za Josipa Milkovića, sina hrvatskog branitelja koji je stradao 2016. godine za vrijeme obuke, prikupili 130.000 eura za nabavu ortopedskih pomagala.

Dalić najavio velike stvari

"Uvijek ćemo biti na raspolaganju", naglasio je HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, ovom su prigodom izborniku ZlatkuDaliću generali uručili hrvatsku zastavu poput one na kninskoj tvrđavi.

"Mi ćemo učiniti sve da hrvatski narod bude ponosan na nas. Spremni smo i sposobni za velike stvari", poručio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipu Milkoviću i generalima izbornik Dalić i kapetan Modrić uručili su hrvatske dresove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovim se trenucima mogu prisjetiti 1998. godine, kada smo mi Vatreni igrali u Francuskoj - najvažnije je odjenuti kockasti dres i slušati hrvatsku himnu. Treba nam to zajedništvo i uđemo li tako u Svjetsko prvenstvo, možemo stići daleko", istaknuo je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Ostale nagrade

Nagradu za najboljeg mladog nogometaša hrvatskog prvenstva dobio je Lovro Majer iz Lokomotive, a za najboljeg igrača Dinamov El Arabi Hillal Soudani. Najbolji vratar je Dominik Livaković, a najbolji trener Matjaž Kek iz Rijeke. U drugoligaškoj je konkurenciji za najboljeg proglašen Varaždinov Domagoj Drožđek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Najbolja je hrvatska nogometašica Iva Landeka, najbolji je nogometaš Dario Marinović, a najbolji prvoligaški sudac Ivan Bebek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNTV je pak proglasio vratara Hajduka Karlo Letica autorom najbolje obrane (protiv Rijeke u 12. kolu), a Osijekova Petra Bočkaja za autora najboljeg pogotka (protiv Rijeke, u 13. kolu).

U najbolju jedanaestoricu uvršteni su Dominik Livaković, Borna Barišić, Zoran Nižić, Dario Župarić, Josip Juranović, Arijan Ademi, Filip Bradarić, Lovro Majer, Hillal Soudanij, Heber Arauja dos Santos i Mirko Ivanovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo