MODRIĆ PONOVNO U NAJBOLJIH 11: / 'Jedno od najboljih priznanja jer glasuju protivnički igrači, to me čini ponosnim i sretnim'

Image
Foto: Profimedia, AFP

Kapetan hrvataske reprezentacije prokomentirao je svoje novo priznanje

24.9.2019.
9:11
Profimedia, AFP
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, koji je u ponedjeljak petu godinu zaredom izabran u najboljih 11 igrača svijeta za prošlu sezonupo izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), izjavio je za televizijsku postaju svog kluba Real Madrid TV kako je to postigao radom i žrtvovanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam zadovoljan što sam opet ovdje. To se postiže radom i žrtvovanjem, a također i podrškom trenera i suigrača, jer bez njih bi to bilo nemoguće postići. Za mene je ova nagrada jedno od najboljih priznanja jer glasuju protivnički igrači. Njihovi glasovi me čine sretnim i ponosnim, te sam im zahvalan na tome", rekao je 34-godišnji Modrić nakon FIFA-ine priredbe u Milanu.

Modrić je lani osvojio nagradu "The Best" za najboljeg nogometaša svijeta u izboru u kojem sudjeluju kapetani i izbornici nacionalnih reprezentacija te novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid je unatoč jednoj od najslabijih sezona u svojoj povijesti imao je najviše igrača uvrštenih u najbolju momčad, njih četvoricu. Uz Modrića su priznanja dobili stoper Sergio Ramos, lijevi bek Marcelo i ofenzivni vezni Eden Hazard koji je prošle sezone igrao za londonski Chelsea.

Real se cijeni

"Jako je važno što su ovdje bila četvorica igrača Real Madrida. To znači da nas ljudi prepoznaju i da radimo dobre stvari, premda neki tvrde suprotno. Ovo samo pokazuje kako se cijeni što radimo, i ono što smo napravili", rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid je prošlu sezonu završio na trećem mjestu u španjolskom prvenstvu s rekordnih 19 bodova zaostatka za prvakom Barcelonom. Bio je ispao u polufinalu španjolskog kupa od Barcelone, a u Ligi prvaka je bio eliminiran u osmini finala od Ajaxa. Osvojio je, međutim, svjetsko klupsko prvenstvo.

Ozljeda u reprezentaciji

Modrić je 9. rujna tijekom utakmice Azerbajdžana i Hrvatske ozlijedio aduktor desne noge, a u ponedjeljak je uoči odlaska u Milano individualno trenirao u sportskom kampu na sjeveru Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo sam vježbati s loptom, intenzivnije, a sutra ću trenirati s ekipom", prenijele su te njegove riječi internetske novine El Espanol.

Naporan raspored

Real će u srijedu pred svojom publikom igrati protiv Osasune, a u subotu gostovati kod gradskog rivala Atletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak je hrvatski izbornik Zlatko Dalić uvrstio Modrića na popis igrača za kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2020. protiv Mađarske 10. listopada i Walesa 13. listopada.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo