GOTOVO JE! / Modrić ostao bez možda i najvažnijeg suigrača. Prešao je u Manchester United senzacionalnom i skupom transferu

Image
Foto: Profimedia

Brazilac je potpisao četverogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu godinu

19.8.2022.
22:39
Profimedia
VOYO logo

Brazilski reprezentativac i dugogodišnji prvotimac Real Madrida, Casemiro, novi je igrač Manchester Uniteda. Informaciju je prvo donio ugledni talijanski novinar i ekspert za transfere Fabrizio Romano, a sada je transfer potvrdio i Manchester United.

Novinar Fabrizio Romano objavio je kako je United platio za Casemira 60 milijuna eura plus deset milijuna u bonusima. Brazilac je potpisao četverogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu godinu, a po sezoni će zarađivati vrtoglavih 21.4 milijuna eura i time biti treći najplaćeniji igrač kluba, iza Cristiana Ronalda i Davida de Gee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je otišao?

Casemiro je posljednjih deset godina činio možda i najbolji vezni trio u ovom stoljeću zajedno s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom, s kojima je osvojio sve što se u klupskom nogometu može osvojiti. Casemiro se odlučio na transfer zbog želje za novim izazovima, ali ga je navodno naljutio i potez Uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno ga je naljutila uprava Real Madrida koja je kupila na njegovu poziciju Aureliena Tchouaménija za 100 milijuna eura, te je osjetio nepravdu tim potezom čelnika kluba. Trener Carlo Ancelotti izjavio je kako niti njemu nije sasvim jasno zašto Brazilac odlazi, ali poštuje njegovu odluku.

"Ne znam ni ja zašto je Casemiro odlučio otići iz momčadi koja je europski prvak u ekipu koja se pati. To je njegova osobna odluka. Momčad ga razumije i svaku njegovu odluku prihvaćamo s poštovanjem i ljubavlju. Jutros smo razgovarali, nisam ga pokušao odgovoriti od te odluke. Mislim da nema povratka. Poželio sam mu sreću, hvala mu na svemu", rekao je Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo