MODRI NIKAD BLIŽE OSTVARENJU EUROPSKOG SNA: / Samo je srpski velikan ispao nakon dvije pobjede na startu

Image
Foto: AFP

Po prvi put nakon 1970. moglo bi se dogoditi da Dinamo prezimi u Europi.

5.10.2018.
9:47
AFP
VOYO logo

Nogometaši Dinama upisali su veliku pobjedu u drugom kolu Europske lige. Nakon što su prije tjedan dana srušili Fenerbahče na Maksimiru, u četvrtak navečer slavili su i protiv Anderlechta u Belgiji.

Image
KORAK OD EUROPSKOG PROLJEĆA: /

Vrijeme je da zahvalimo Mamiću na tome što je kukavički zbrisao u BiH

Image
KORAK OD EUROPSKOG PROLJEĆA: /

Vrijeme je da zahvalimo Mamiću na tome što je kukavički zbrisao u BiH

Modri su s dvije pobjede zauzeli vrh skupine D i jedini su na sto postotnom učinku. Iza njih su s po tri boda Fenerbahče i Spartak dok Anderlecht nema niti jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakav rasplet probudio je nadu u ostvarenje sna i nastupa na proljeće u Europi. Posljednji put Modrima je to pošlo za rukom 18.ožujka 1970. u četvrtfinalu Kupa kupova protiv Schalkea. Sve od tada traje Dinamovo europsko prokletstvo.

Veliki posao

Iako su ove sezone napravili veliki korak prema ostvarenju dugogodišnjeg cilja, još uvijek dosta toga moraju napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Goal.com otkako je prije devet godina zaživjela Europska liga samo je jedan klub prošao dalje sa šest bodova, a samo šest puta je bilo dovoljno sedam. Čak 52 puta klubovi su ispadali sa šest osvojenih bodova, a šest puta niti deset nije bilo dovoljno za prolazak. Dinamo je jednom prilikom ispao sa sedam bodova, ako i Rijeka, a dva puta mu šest nije bilo dovoljno.

Image
Foto: AFP

AFP

U devet sezona ovog natjecanja u svim skupinama drugoplasirane momčadi osvajale su u prosjeku 9.67 bodova. Dakle, Modrima za drugi krug teoretski trebaju još četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizanov poučak

Najveće im je upozorenje, inače, to da se dogodilo da momčad nakon dva kola ima dvije pobjede i ispadne. Beogradski Partizan je prije tri godine slavio protiv AZ-a i Augsburga, ali je potom upisao dva poraza od Anderlechta, opet je slavio protiv AZ-a, ali su u posljednjem kolu u Beogradu izgubili do Nijemaca 3-1 i ispali zbog gol razlike.

Dobra je vijest za Modre što je statistika ipak na njihovoj strani jer je 57 klubova prošlo dalje nakon što su u slavili u prva dva kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo