MLADI VATRENI ZABILI 10 GOLOVA SAN MARINU, ALI NEMA PREVIŠE VREMENA ZA SLAVLJE: / 'Sada se spremamo za puno važniju i težu utakmicu...'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

San Marino je izgubio svih osam utakmica u skupini uz gol razliku 0-40

8.10.2020.
22:48
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija u četvrtak je na svojem terenu pobijedila San Marino s velikih 10:0 i napredovala na drugo mjesto kvalifikacijkske skupine za odlazak na Europsko prvenstvo.

Image
MLADI VATRENI PREGAZILI SAN MARINO U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO: /

Bišćanovi odabranici uz pomoć Litve stigli na drugo mjesto u skupini

Image
MLADI VATRENI PREGAZILI SAN MARINO U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO: /

Bišćanovi odabranici uz pomoć Litve stigli na drugo mjesto u skupini

Mladi "Vatreni" očekivano su stigli do pobjede protiv San Marina koji je izgubio svih osam utakmica uz razliku pogodaka 0-40. Bilo je samo pitanje s koliko će razlike slaviti odabranici izbornika Igora Bišćana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po 5 golova u svakom poluvremenu

Hrvatska je na poluvremenu vodila sa 5-0, a potom u nastavku zabila još pet golova. Najbolji igrač utakmice bio je Ivanušec koji je zabio tri gola (40, 44, 73), te upisao i dvije asistencije. Dva gola je zabio Nejašmić (52, 56), a među strijelce su se upisali i Kulenović (2), Majer (23), Špikić (34), Vizinger (78) i Gvardiol (81).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine Litva je iznenađujuće pobijedila Grčku sa 2-0 i tako pomogla našoj reprezentaciji. Pobjedu domaćinu donijeli su Čyžas (17) i Megelaitis (66).

'Ozbiljni, rastrčani, razigrani...'

Izbornik Bišćan nakon susreta imao je puno razloga za zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakve su utakmice lagane ili jednostavne onoliko koliko smo ozbiljni. Dečki su bili ozbiljni, rastrčani, razigrani te je posljedica uvjerljiva pobjeda. Razlika u kvaliteti je velika, a bili smo baš dobri. Utakmicu smo iskoristili na najbolji mogući način i spremamo se za puno važniji, teži dvoboj, onaj u Grčkoj"", prenosi njegovu izjavu službena stranica HNS-a.

Pomoć iz Litve

Zatim je Bišćan otkrio kako nije očekivao da će Grci izgubiti od Litve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam očekivao da će Grčka izgubiti u Litvi, no poznavajući litavske kvalitete - nisu toliko lošiji od Grka - bili smo sigurni da će netko u Litvi ostaviti bodove. Grčku je uzdrmao poraz u Hrvatskoj, jedva su poslije pobijedili San Marino, i sada su poraženi. U problemima su i to moramo iskoristiti. Odigrali su tri loše utakmice u nizu, ali s druge strane treba zaboraviti zadnje utakmice - svaka je priča za sebe, ulog je ogroman, a Grčka se pobjedom protiv nas može vratiti u igru za plasman na Europsko prvenstvo", prokomentirao je pa za kraj poručio da će njegova momčad sada razmišljati samo o sljedećem susretu:

"Morat ćemo se maksimalno pripremiti. Uglavnom se sve zna, još ćemo analizirati ovaj dvoboj Grčke kod Litve i sve će biti na mjestu. Optimizam temeljimo na kvaliteti, a samo nam pobjede nešto znače. Vjerujem da ćemo uspjeti, sada smo usredotočeni na Grčku, nećemo razmišljati predaleko. Nogomet je nepredvidljiv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo