MLADEN PETRIĆ O ŠANSAMA DINAMA: / Dok mnogi nižu hvalospjeve na račun igre hrvatskog prvaka, bivši napadač Vatrenih upozorava

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo će u utorak pokušati izboriti skupine Lige prvaka

24.8.2018.
15:04
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama će u utorak pred svojim navijačima pokušati ostvariti rezultat koji bi ih u kombinaciji s 1-1 protiv Young Boysa iz Berna pogurnuo prema skupinama Lige prvaka. U redovima navijača hrvatskog prvaka vlada optimizam, igra momčadi Nenada Bjelice u pravilu dobiva komplimente no da nije sve bilo bajno i da neće biti lako upozorava bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mladen Petrić.

Očekivao više od Dinama

"Vidite, ne mogu reći da me Dinamo razočarao, ali sam očekivao više. Onakav ulazak u utakmicu mogao je biti poguban, Young Boysi su stvorili puno prilika. Kad se sjetim Sulejmanijeva udarca pokraj gola, pa oni udarci glavom Hoaraua... Mogla je ta utakmica otići u sasvim krivom smjeru", veli Petrić za Sportske novosti i nastavlja objašnjavati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I nakon 1-0 Young Boysi su imali nekoliko šansi. Moglo je biti 3-0, samo da je Hoarau imao svoj dan. I da Zagorac nije tako dobro branio. Nije da je Dinamo proigrao odmah nakon 1-0; to što je do Dinamova gola bilo samo 1-0 nije Dinamova zasluga. A onda su Modri zabili iz jedine prave akcije u prvom dijelu, što jest kvaliteta momčadi, neupitno. Ali prije toga je bilo loše. Razumijem ja, tu je puno novih igrača, nije lako uigrati momčad u tako kratkom vremenu, međutim, budimo realni, kao što je mogao pobijediti, Dinamo je jednako tako mogao i jako stradati. I tih 1-1 dobar je rezultat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majstorski gol

Pohvalio je Oršićev pogodak.

"To je jako teško zabiti. Tko nije bio u toj situaciji, teško može znati. Prvo, dolaziš iz svoje polovice, pretrčiš toliko terena, a onda dolaziš sam pred golmana. I imaš vremena, to je najveći problem. Znate što je tada u glavi napadača? Hoćeš li lobati golmana, driblati ga, gađati kroz noge, ili sa strane. Oršić je majstorski pogodio, zabio važan gol. Mogao je Dinamo u onih pet-šest minuta drugog poluvremena riješiti puno toga, ali ovako je i dalje sve otvoreno u uzvratu u Maksimiru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se boljem Dinamu'

Petrić odbija prednost prebaciti na Dinamovu stranu, tvrdi da je sve otvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da i dalje nema favorita, koliko god taj gol u gostima znači mnogo, koliko god da je Dinamu probleme radila i ta umjetna trava. Ima jedan podatak koji mora dodatno upozoriti Dinamove igrače i trenera Bjelicu. Naime, Young Boysi su zabili gol u zadnje 34 utakmice! Upamtite, 34 utakmice! To nije slučajno, oni igraju takav nogomet, u Zagrebu moraju zabiti da bi prošli u Ligu prvaka, ali oni su to u stanju."

"Zabrinjava me Dinamova skok-igra, sve visoke lopte Young Boysi su osvojili, tako će igrati i u Maksimiru, Dinamo će tu morati bolje reagirati. Prednost je Modrima i domaća publika i teren koji nije umjetna trava, ali još je uvijek sve otvoreno, daleko je to od riješenog meča."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno je sve moguće, gol u gostima startna je Dinamova prednost, međutim Young Boysi se nisu predali, dobra je to momčad, ima još što reći u uzvratu. Nadam se boljem Dinamu!", zaključio je Petrić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo