MISLILI STE DA NE MOŽE GORE U BARCELONI, E PA MOŽE: / Messi je opet glavni problem. Ako ne riješe situaciju do četvrtka - gotovi su

Image
Foto: Profimedia

RAC1 je u subotu izašao u javnost s gotovo nevjerojatnom i zastrašujućom informacijom

31.10.2020.
10:42
Profimedia
VOYO logo

"Ako nešto može poći naopako, poći će", glasi tako onaj notorni Murphyjev zakon, a otprilike je takva situacija proteklih mjeseci u Barceloni. Nema toga što nije završilo loše na Camp Nou u proteklih godinu dana.

Od onog PR-skandala u kojem su se zavadili igrači i vrhuška kluba, odlaska dijela Uprave i operative, pa do intenzivnih sukoba navijača i predsjednika, velike svađe kluba i Lionela Messija koja je rezultirala time da Argentinac vjerojatno odlazi na kraju sezone i dakako koronakrize koja je financijski devastirala klub. Vjerojatno smo po putu zaboravili još pokoju sitnicu, poput smjene trenera, ali ova nova informacija koju donose španjolski mediji definitivno je jedna od najgorih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, RAC1 je u subotu izašao u javnost s gotovo nevjerojatnom i zastrašujućom informacijom kako je Barcelona na ivici bankrota. Tvrde kako pod hitno, a to "pod hitno" znači do 5. studenog ove godine, dakle za manje od tjedan dana, ne srežu troškove za 190 milijuna eura idu u bankrot.

Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Spanish forward Ansu Fati (C) celebrates with Barcelona's Argentine forward Lionel Messi after scoring a goal during the UEFA Champions League football match between FC Barcelona and Ferencvarosi TC at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 20, 2020.,Image: 564704760, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Alarmantno stanje

Već se neko vrijeme govori da Barcelona pokušava smanjiti plaće igračima, jer to je najjednostavniji način za uštetu budući da golemi dio budžeta otpada na njihova primanja, ali sada već bivša Uprava na čelu s Josepom Marijom Bartomeuom nije se uspjela dogovoriti sa svim igračima oko rezanja plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAC sada tvrdi kako su u tijeku pregovori s igračima oko smanjenja, ali za sada nema naznaka da bi se dogovor mogao i postići.

"Naš glavni problem je ekonomska slika kluba. Pandemija je jako udarila na naš klub. Ovisimo u turizmu, a njega nema. Moramo smisliti način da ovo prebrodimo, inače bi moglo biti svega", izjavio je za RAC Carles Tusquets, jedan od direktora u klubu. Novi predsjednik se bira tek sljedeće godine, a do tada klub nema vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo još jednu stvar. U cijeloj toj priči jedan od glavnih problema opet je Messi. Ako Argentinac ne pristane na novi znatno smanjeni ugovor, Barcelona mu mora do kraja lipnja sljedeće godine uplatiti i suludo visoke bonuse i golemu otpremninu koji stoje u trenutnom ugovoru. Nema baš nikakvih naznaka da će Messi pristati na smanjenje, dakle, Murphyjev zakon opet udara po Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo