Ministar zadao dosad najteži udarac Markoviću!

16.3.2012.
9:57
VOYO logo

Ako Vlatko Marković dosad nije čuo za Željka Jovanovića, što u svojim antologijskim nastupima ispali otprilike jednom tjedno, to bi se sada moglo promijeniti. Čini se da je u Beogradu zadan dosad najteži udarac čovjeku koji već 14 godina figurira kao predsjednik HNS-a.

Jovanović se, naime, susreo s Vlatkovim velikim prijateljem Michelom Platinijem, predsjednikom UEFA-e, koja je dosad štitila Markovića i društvo, i Francuz je prvi put javno dao podršku Jovanovićevom planu čišćenja 'hrvatske nogometne močvare'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konferencija je bila vrlo korisna, s nizom zanimljivih izlaganja. Posebno je dojmljiv i emotivan bio govor Michela Platinija, koji je naglasio važnost suzbijanja nečasnih radnji u sportu: lažiranja utakmica zbog kladionica, sprečavanja nasilja, rasizma, ali i nerazumne financijske politike klubova koji sve više grcaju u dugovima", izjavio je Jovanović za Sportske novosti i otkrio da je pričao osobno s Platinijem, koji mu je dao podršku.

"Jesmo pričali i zbog toga mi je posebno drago. Gospodin Platini doista je bio upoznat s našim akcijama u Hrvatskoj i toplo ih je pozdravio. Naglasio je da nogomet, odnosno sport i politika moraju usko surađivati, a da je politika ta koja mora napraviti preduvjete koji će pomoći sportu da bude čist i zdrav za društvo. Platini ne misli da smo radili nešto što bi nadilazilo naše okvire, odnosno štetilo nogometu ili sportu. Platini očekuje da ćemo i dalje poduzimati sve što je potrebno da i hrvatski nogomet očistimo od 'crne kronike'", zaključio je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo