brojne ozljede ipak presudile / Mini Vatreni poveli u Švedskoj, a zatim se potpuno raspali i ostali bez plasmana na Euro

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je povela u 23. minuti golom Stipe Perice koji je preciznim udarcem pogodio suparničku mrežu. Nažalost, to vodstvo nije dugo trajalo

10.10.2016.
20:51
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, igrači do 21 godine starosti, nije uspjela izboriti plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, u odlučujućoj su utakmici za prvo mjesto u skupini 6 izgubili u Trelleborgu od Švedske sa 2-4 (1-1).

Hrvatska je tako natjecanje u skupini okončala na trećem mjestu sa 20 bodova, dok je Švedska izborila plasman na EP kao pobjednik skupine sa 24 boda. Drugo mjesto je sa 23 boda osvojila Španjolska, koja je u Ponferradi sa 4-0 svladala Estoniju, pa će ona prolazak do Poljske potražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice u Trelleborgu obje su reprezentacije znale kako će pobjedom osigurati prolazak na EP, pa su stoga zaigrale otvoreno od prve minute, a to je rezultiralo zanimljivom utakmicom s mnoštvom pogodaka i prilika za gol.

Hrvatska je povela u 23. minuti golom Stipe Perice koji je preciznim udarcem pogodio suparničku mrežu. Nažalost, to vodstvo nije dugo trajalo jer je u 25. minuti Elez prekršajem u svom kaznenom prostoru zaustavio Strandberga, a Wahlqvist je potom iskoristio 11-erac za poravnanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobno po hrvatske ambicije bilo je razdoblje na početku drugog poluvremena kada je Švedska između 53. i 64. minute postigla tri gola. Prvo se Olsson u 53. minuti "prošetao" kroz poroznu hrvatsku obranu i pogodio za 2-1, potom je Hallberg u 58. minuti neometan s pet metara povisio na 3-1, da bi u 64. minuti Strandberg zaključio utakmicu golom za 4-1.

Filip Benković je u 67. minuti nakon kornera Halilovića uspio zabiti za 4-2, ali Hrvatska se do kraja utakmice nije uspjela nije uspjela dodatno približiti Švedskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo