JE LI MOGUĆE?! / Milan je predstavio novi dres, a onda shvatio da zbog bizarnog pravila ne može nastupiti u njemu

Image
Foto: Profimedia

Očekuje se da će Milan i dalje koristiti zelene dresove, ali samo u utakmicama Lige prvaka

16.7.2022.
12:07
Profimedia
VOYO logo

Rossoneri su nedavno predstavili domaći i gostujući dres za sljedeću sezonu u kojoj će Milan igrati gotovo sve utakmice. No, spremna je i treća garnitura dresova u kojoj momčad ne nastupa često, ali u Milanu očito nisu očekivali da će imati toliko problema zbog rezervnog dresa.

Puma je predstavila rezervni dres Milana u kojem dominira zelena boja, a očito je da su zaboravili na bizarno pravilo koje postoji u Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bizarno pravilo

Naime, Seria A zabranila je klubovima korištenje zelenih dresova jer smatraju da boja smeta prijenosu utakmica. Samo Sassuolo ima dopuštenje za korištenje zelene boje jer je ona zaštitni znak kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Sassuolo također mora imati crno na svojim dresovima i ne smiju biti čisto zeleni. Već sada je jasno da Milan neće moći igrati utakmice Serie A u ovoj garnituri dresova te će nastupati samo u standardnoj crveno-crno-bijeloj kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će Milan i dalje koristiti zelene dresove, ali samo u utakmicama Lige prvaka.

Bizarno pravilo o zelenim dresovima Talijani su uveli prošle godine, a vrijedi od ove sezone. Pravilo je uvedeno na zahtjev vlasnika TV prava, koji smatraju da ovakva boja dresova previše pristaje uz boju trave i otežava prikazivanje virtualnih reklama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo