Evo koga je Real doveo u zadnji tren!

Ganac Michael Essien, 29-godišnji vezni igrač, je u posljednjim trenucima prijelaznog roka prešao iz Chelsea na posudbu u Real Madrid do kraja ove sezone.

1.9.2012.
10:23
VOYO logo

Portugalski strateg Jose Mourinho, trener Real Madrida, doveo je u svlačionicu Kraljevskog kluba igrača kojeg je 2005. godine potpisao dok je vodio Chelsea. Tijekom sedam godina provedenih na Stamford Bridgeu, Essien je odigrao 247 utakmica za Bluese i zabio 25 golova. Pomogao je klubu u osvajanju dva naslova prvaka Engleske, četiri u FA Cupu i u prvoj tituli u Ligi prvaka prošle sezone. http://www.youtube.com/embed/HXqXG1NWqHk

No, u prošloj sezoni je uknjižio samo 14 nastupa za Chelsea, nakon što se oporavljao od puknuća prednjeg križnog ligamenta u siječnju, te je izgubio mjesto u prvoj momčadi, prvo kod bivšeg menadžera kluba Andrea Villas-Boasa, a onda u kod aktualnog, Roberta Di Mattea. Ostaje za vidjeti koliko će mu Mourinho davati prilike u veznoj liniji Real Madrida, koju je nedavno pojačao i hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Doduše, Ganac je upotrebljiv i u obrani na poziciji srednjeg braniča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je burno bilo u kancelarijama Tottenhama u petak na izmaku ljetnog prijelaznog roka. Nakon što su Spursi iz Lyona doveli vratara francuske reprezentacije Huga Llorisa s kojim su sklopili četverogodišnji ugovor, potpisali su i trogodišnji ugovor s 29-godišnjim napadačem američke reprezentacije i Fulhama Clintom Dempseyem, vjeruje se uz odštetu od 6 milijuna funti.

Nakon što je momčad ranije napustio Luka Modrić, a u petak i nizozemski reprezentativac Rafael van der Vaart, koji je potpisao za HSV, u kojem je već ranije igrao od 2005. do 2008. godine, Tottenham nije uspio dovesti željeno pojačanje u veznom redu, Joaa Moutinha iz Porta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi su u portugalskom reprezentativcu vidjeli idealnu zamjenu za Modrića, te su za njega bili volji platiti rekordnu odštetu za taj klub od 22 milijuna funti. Da stvar bude gora, Porto je prihvatio taj iznos, ali Tottenham nije uspio dovršiti posao sa zastupnicima 25-godišnjeg nogometaša. Moutinho će, tako, ipak ostati u redovima portugalskog prvaka.

Aktualni engleski nogometni prvak Manchester City je u petak u svlačionicu doveo četvoricu novih igrača za koje je platio više od 35 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je prvo objavio dolazak engleskog 23-godišnjeg krilnog nogometaša Scotta Sinclaira iz Swansea Cityja. Poznato je tek da je dobio broj 11, vjeruje se da je City platio odštetu od šest milijuna funti, ali se na zna duljina ugovora za njega. Nakon toga je obznanjen i dolazak brazilskog desnog beka Maicona iz Intera, koji je s klubom iz Milana imao još samo jednu godinu ugovora. Špekulira se da je City za njegove usluge odvojio tri milijuna funti. Cityjev menadžer Roberto Mancini doveo je Maicona u Inter iz Monaca 2006. godine dok je vodio taj klub.

Novi igrač engleskog prvaka je i 19-godišnji srpski branič Matija Nastasić, koji je stigao iz Fiorentine. U obrnutom pravcu otišao je dvije godine stariji crnogorski branič Stefan Savić. Izvještaji govore da je City za Nastasića platio 12 milijuna funti. Mancini se niti tu nije zaustavio, već je u zadnjim minutama prijelaznog roka njegov klub doveo i španjolskog 25-godišnjeg defenzivnog veznjaka Javia Garciju iz Benfice, koji je prije toga igrao za Real Madrid i Osasunu. Vjeruje se da je City za njega platio 16 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogati i ambiciozni ruski prvoligaš Anži Mahačkala doveo je iz Real Madrida na posudbu 27-godišnjeg francuskog defenzivnog veznjaka Lassanu Diarru.

Nakon što je u petak 25-godišnji nizozemski nogometaš Ryan Babel raskinuo ugovor s njemačkim Hoffenheimom, koji mu je vrijedio još godinu dana, dogovorio je jednogodišnju suradnju s matičnim klubom Ajaxom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamerunski 26-godišnji nogometaš Marseillea Stephane Mbia, univerzalni igrač podjednako dobar u veznom redu i obrani, novo je pojačanje engleskog prvoligaša Queens Park Rangersa s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Zločesti dečko engleskog nogometa, veznjak Joey Barton je, pak, otišao iz QPR-a na jednogodišnju posudbu u Marseille.

Bivši talijanski nogometni reprezentativac, 35-godišnji Luca Toni, potpisao je jednogodišnji ugovor s Fiorentinom, čiji je već bio član od 2005. do 2007. godine. Nakon toga je prešao u Bayern, a potom je igrao za Romu, Genou, Juventus i Al Nasr iz Dubaija, čije je boje branio od siječnja ove godine, te ga napustio kao slobodni igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paragvajski 31-godišnji napadač Roque Santa Cruz posljednjeg je dana prijelaznog roka prešao iz Manchester Cityja u redove španjolskog prvoligaša Malage.

Alberto Gilardino, 30-godišnji talijanski napadač, prešao je iz Genoe na posudbu u Bolognu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nicklas Bendtner, 24-godišnji napadač danske nogometne reprezentacije i Arsenala, provest će ovu sezonu na posudbi u Juventusu.

Nizozemski nogometni reprezentativac, 29-godišnji Rafael van der Vaart, potpisao je trogodišnji ugovor s njemačkim HSV-om, čiji je član već bio od 2005. do 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni klub Mallorca, član elitne španjolske Primere, od petka je jači za kvalitenog pojedinca. Meksički nogometaš Giovani dos Santos je novo njihovo pojačanje.

Premierligaš Stoke City potvrdio je da je dosadašnji vezni nogometaš Liverpoola Charlie Adam (26) potpisao četverogodišnji ugovor s klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski doprvak Milan objavio je na svojoj web-stranici da je i službeno angažirao nizozemskog veznog nogometaša Nigela de Jonga (27).

Dva je kvalitetna pojačanja u završnici prijelaznog roka uspjela dovesti Malaga. Španjolski prvoligaš, koji će ove sezone igrati u Ligi prvaka, angažirao je u četvrtak Javiera Saviolu i Roquea Santa Cruza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neželjeni nogometaš Liverpoola, Andy Carroll, posuđen je do kraja sezone kod novog londonskog prvoligaša West Ham United.

Ashkan Dejagah, njemačko-iranski 26-godišnji nogometaš koji igra na poziciji krilnog napadača, prešao je iz Wolfsburga u Fulham s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo