prijavili u imovinskim karticama / Među njima i HDZ-ovi načelnici: Članovi HNS-a isplatili si 3,2 milijuna kuna za uspjeh Vatrenih u Rusiji

Image
Foto: PIXSELL

S obzirom da Izvršni odbor HNS-a ima 16 članova, znači da se ukupni isplaćeni iznos penje na 3,188.000 kuna neto

11.6.2019.
8:43
PIXSELL
VOYO logo

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), ukupno njih 16, isplatili su si pozamašne novčane nagrade zbog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu prošle godine u Rusiji.

Na upit Telegrama o kolikim se iznosima točno radi te tko je donio odluku o isplati, iz HNS-a su odgovorili da ne objavljuju poslovne i osobne informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da su trojica članova Izvršnog odbora ujedno i načelnici u tri hrvatske općine, kao državni dužnosnici obvezni su prijaviti podatke o imovinskom stanju. Đuro Bukvić, HDZ-ov načelnik Općine Lukač, tako je u imovinskoj kartici ispunjenoj 31. prosinca prošle godine uz svoju plaću u iznosu od 12.586,81 kunu mjesečno, u rubrici ”podaci o ostalim prihodima” naveo neto iznos od 196.400 kuna. Taj novac je primio, kako je napisao u imovinskoj kartici, ”od sportske djelatnosti”.

Nenad Horvatić (HDZ), koji je također istodobno i načelnik općine Ljubešćica, u svojoj imovinskoj kartici ispunjenoj 29. prosinca prošle godine, u rubrici ”podaci o ostalim prihodima” naveo je iznos ”od sportske djelatnosti” u visini od 197.644 kune neto, što značajno nadmašuje njegovu godišnju plaću općinskog načelnika koja mjesečno iznosi 10.367,64 kuna neto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavko Prišćan (HDZ), načelnik općine Rovišće, nije prijavio promjene u svojoj imovinskoj kartici tijekom prošle godine. Njegova mjesečna primanja iznose 765,03 kune neto. Za Telegram je rekao da je izmjene u imovinskoj kartici prijavio elektroničkim putem 31. prosinca 2018. Rekao je da mu je isplaćeno 198.132 kune neto, a na taj iznos morao je platiti porez.

Ako je iznos isplaćen kao nagrada, kako Telegram neslužbeno doznaje oni bi mogli biti u problemu jer, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, dužnosnici ne smiju primati poklone čija je vrijednost veća od 500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da Izvršni odbor HNS-a ima 16 članova, znači da se ukupni isplaćeni iznos penje na 3,188.000 kuna neto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo