Prva ženska Zlatna lopta / Mediji francuskog DJ-a proglasili 'idiotom dana': Jesu li Marie Curie i Amelia Earhart znale 'twerkati'?

Iako mu nije bila namjera nikog uvrijediti, u današnjem svijetu - žene se stalno objektiviziraju

5.12.2018.
20:00
VOYO logo

Kako je Luka Modrić osvojio prestižnu zlatnu loptu u muškoj, tako je 23-godišnja Ada Hegerberg to napravila u ženskoj konkurenciji

Zabila je 250 golova u karijeri i prva je žena koja je osvojila zlatnu loptu - njezino ima  danas zna cijeli svijet. No ne toliko zbog sportskih uspjeha - već zbog neobične plesne tehnike -  twerkanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pustog  francuskog jezika - cijeli svijet je razumio ovo:

- Znaš li twerkati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne.

U prvim redovima poznatim facama nije bilo smiješno. A ni talentiranoj nogometašici Adi Hegerberg - koja je upravo ispisala povijest - prva žena sa Zlatnom loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje je promašeno, jadno, pa čak i degutatno, dakle, potpuni fijasko", komentirao je hrvatski sociolog i pisac Bruno Šimleša.

Ili "seksistički, neukusno, neprimjereno". Takvi su naslovi u svjetskim medijima. Neki su otišli korak dalje i francuskog DJ-a proglasili "idiotom dana". Ispričao se, rekavši da nije tako mislio - i za sve - je  okrivio svoje jezične sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je proizašlo iz nepoznavanja engleskog jezika, ali kulture. Nije to neko opravdanje, ali nije mi bila namjera nikog uvrijediti. Bila je to šala, očigledno loša šala. Želim se ispričati ako sam nekog uvrijedio. Žalim zbog toga", ispričao se DJ Martin Solveig.

Nije mu zamjeria ni 23-godišnja nogometašica. Ali ostatak sportskog svijeta - rekao je svoje na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarala sam s njim odmah nakon svega, bio je jako uzrujan jer su ljudi krivo sve shvatili. Na kraju smo i zaplesali valcer i osvojila sam Zlatnu loptu, tako da o ostalome nisam niti razmišljala", rekla je Ada Hegerberg.

Iako mu nije bila namjera nikog uvrijediti, u današnjem svijetu -  žene se stalno objektiviziraju, kaže struka. Tome treba stati na kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša kultura doista više žene poistovjećuje s njihovim tijelom nego nas muškarce. Dakle, to je tako, meni se to ne svida, ali je tako. Naglasava se taj apsurd. Žene se svede na tijela. Čak i kad žene same to naprave, mi ostali ne bi smjeli", zaključio je Šimleša

Neukusna šala barem je zabavila korisnike društvenih mreža - tema - uspješne žene. Tako se  primjerice glumac Hugh Grant pita zna li twerkati  znastvenica Marie Curie, što o toj plesnoj tehnici misli dobitnica Nobelove nagrade Malal, ili kako stražnjicom mrda -  prva žena koja je preletjela Antlantik - Amelia Earhart

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo