MATURANT ČEKA SVOJ TRENUTAK: / 'Kako da tražim desetku od legende?!'

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Cagalj

Andrija Balić ove je zime promijenio sredinu, iz Hajduka preselio je u Udinese, talijanskog prvoligaša poznatog upravo po dobrom radu s mladim igračima.

22.2.2016.
14:00
PIXSELL, Ivo Cagalj
VOYO logo

Još uvijek čeka na prve minute za Udinese za koji je potpisao do 2020. godine uz tri milijuna eura odštete Hajduku. Nije jednostavno dobiti priliku, jer se Friulani bore za ostanak.

Svi igrači razumiju taktiku

"Zato igraju stariji i iskusniji. Strpljivo čekam priliku, marljivo treniram, učim. Prilagodba na Serie A nije baš lagana", dodao je Andrija koji u Udineseu ima isti broj kao i u Hajduku, 99. "Desetka" će do daljnjega, ostati samo plod želja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Desetka' mi je najdraži broj, ali tko bi se u novom klubu uopće usudio pitati taj broj. Pogotovo kad ga nosi klupska legenda poput Di Natalea. Zato sam odlučio zadržati svoj stari broj 99, koji mi je donio toliko lijepih stvari u Hajduku", kazao je Balić otkrivši, po njemu, glavnu razliku između HNL-a i Serie A.

"Fascinirala me taktička obučenost, u Italiji je baš svaki igrač taktički savršen, nema šanse da netko ispadne iz sustava... Ogromna je naravno i razlika u uvjetima i u organizaciji kluba, broju trenera i svih koji brinu o nama. Mi samo treniramo i igramo, o svemu ostalom brine netko drugi. Dovoljno je reći da s prvom momčadi radi 12 fizioterapeuta", dodaje bivši hajdukovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi maturirati

Osim na terenima Serie A, Balić se želi dokazati u školskim klupama. U kolovozu će proslaviti 19. rođendan, a prije toga mora maturirati...

"Čim završi prvenstvo, jurim u Split. Želim završiti 4. razred i onda položiti maturu", kazao je Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo