KEK UŽIVA U IGRI VATRENIH: / Možda nitko nije ovako dobro opisao Hrvatsku poput slovenskog znalca

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Rijekin trener Matjaž Kek uživa u igrama Hrvatske na SP-u

14.7.2018.
22:47
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Povijest hrvatskog nogometa ne pamti utakmicu koja može nadmašiti ovu koja će u nedjelju započeti u 17 sati. S jedne strane centra moskovskog stadiona Lužnjiki stajat će hrvatska nogometna reprezentacija, s druge francuska izabrana vrsta, ulog je naslov svjetskog prvaka.

Utakmicu finala Mundijala najavio je Rijekin trener Matjaž Kek, a njegova je poruka, prenosi 24sata.hr, vrlo jednostavna – uživajmo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LEGENDARNI BRAZILAC VJERUJE U USPJEH VATRENIH: /

'Veliko srce hrvatskih nogometaša može prevladati umor. To bi moglo biti presudno'

Image
LEGENDARNI BRAZILAC VJERUJE U USPJEH VATRENIH: /

'Veliko srce hrvatskih nogometaša može prevladati umor. To bi moglo biti presudno'

Navijajmo i uživajmo

"Guštam u svakoj minuti ovog Svjetskog prvenstva jer ništa se ljepše nije moglo dogoditi hrvatskome nogometu. To je prva i najvažnija poruka svima. Dečki su u finalu, navijajmo i uživajmo!", kazao je Kek objasnivši i zašto i pritom na sjajan način opisao Vatrene:

"Ova Hrvatska je silna klasa, čista emocija i nogometni užitak"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Nastavio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj čudesni rezultat, ulazak u finale, a možda i osvajanje naslova svjetskog prvaka, još je jedan dokaz koliko je u životu važna ta emocija, ta strast i želja da se realizira neki cilj, da se ide mimo očekivanja. Jer... Ako si izbornik Hrvatske, Francuske, Brazila, Belgije, Španjolske i reprezentacija tog ranga, onda ti na pripreme dođu svjetski majstori. Klasa se podrazumijeva, klasa je sigurna. Dakle, što ostaje? Motiv, želja. A svi mi znamo da su u utakmici kao što je finale Mundijala izgledi uvijek 50:50 i znamo da će dečki ići s apsolutno svim što imaju. Znači, još jednom: uživajmo i navijajmo."

Francuzi su nervozni

Kvaliteta Francuske ne može se dovoditi u pitanje, ali postoji nešto što bi trebalo biti prednost za hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuska je disciplina, pragmatizam, kvaliteta, nakon finala Eura i finalist Mundijala, ali... S druge strane im staju Real, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Atletico... Oni su doma izgubili finale prije dvije godine i oni su - sigurno nervozniji! A Hrvatska je mentalno strahovito jaka, puna najpozitivnije moguće energije kako u samoj momčadi tako i oko njih. Dakle, puno je više nervoze kod Francuza pa u nekom egalu kvalitete presuditi može trenutna inspiracija i ta pozitiva, ta mentalna snaga Hrvatske. Od Francuza njihova javnost očekuje titulu. Za Hrvatsku će navijati cijeli svijet i ti su dečki za mene već danas - pobjednici", zaključio je slovenski stručnjak.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo