MATJAŽ KEK ISKRENO PRIZNAO: / 'Rijeka je u jednoj dubokoj krizi. Trebat će puno pameti, znanja i konkretnih poteza'

Image
Foto: PIXSELL

U susretu 4. kola D skupine Europske lige Rijeka je u četvrtak na Rujevici izgubila od bečke Austrije 1-4 i još se više udaljila od plasmana u drugi krug natjecanja.

2.11.2017.
21:19
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski prvak je prije 14 dana slavio u Beču 3-1, no večeras su Austrijanci uzvratili na Rujevici ostvarivši još uvjerljiviju pobjedu. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Dominik Prokop (41, 62), a golove za goste zabili su i Tarkan Serbest (73), te Cristoph Monschein (83). Za Rijeku je zabio Domagoj Pavičić (61), dok je Josip Mišić u 72. minuti zaradio isključenje.

AUSTRIA UZVRATILA I RASTURILA RIJEKU NASRED RUJEVICE: Hrvatski prvak na rubu ispadanja iz Europske lige

'Toliko je sve bilo vidljivo na terenu da samo mogu čestitati gostima'

"Teško je. Toliko je sve bilo vidljivo na terenu da samo mogu čestitati gostima. Žao mi je zbog navijača. Ali na kraju krajeva sve skupa je bilo premalo, preslabo... I mi se pitamo već mjesec i pol dana gdje je nestala igra Rijeke. Jednostavno ne igramo dobro. Toliko poraza sigurno utječe na samopouzdanje i sigurnost momčadi. Osjetilo se to, bilo je puno nervoze, pa i nekih reakcija koje nisu dobre za momčad. Mi više nemamo onaj pritisak u zadnjoj trećini, nismo niti mirni u pasu. Bolno je izgubiti na taj način i to na svom terenu. Nogomet se igra dalje, ali Rijeka je u jednoj dubokoj krizi, trebat će puno razgovora i rada kako bi se izvukli iz krize. Čeka nas težak posao vraćanja na staze pobjeda", kazao je nakon poraza za kamere HTV-a Matjaž Kek i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IGRAČI RIJEKE NE BJEŽE OD ODGOVORNOSTI: ‘Nismo poštovali dogovore i svi smo totalno podbacili’

"Učinak na terenu nije bio očekivan, nije donio ono što sam htio. Onda probaš nešto zadržati, u jednom trenutku digli smo ritam".

Riječani se najvjerojatnije opraštaju od ambicija da dočekaju europsko proljeće. Austria je u Rijeci pokazala da se radi o momčadi koja igra puno bolje u gostima nego doma, dok je igra Rijeke bez svog najboljega igrača Gavranovića bila vrlo blijeda. Isto tako, ono što najviše zabrinjava na Rujevici je produživanje krize...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

TUGA NA NJIHOVIM LICIMA REKLA JE SVE: Ovako su nogometaši hrvatskog prvaka izgledali nakon debakla

Image

TUGA NA NJIHOVIM LICIMA REKLA JE SVE: Ovako su nogometaši hrvatskog prvaka izgledali nakon debakla

'Kvalitete imamo i možemo se izvući, ali...'

""Mislim da od početka nisam dobro odabrao. Heber nije pokazao što sam očekivao, ali ne bi bilo korektno da izvlačim pojedinačna imena. Još jednom se ispričavam navijačima koji su nas fantastično bodrili. Potrebna nam je jedna trezvena analiza i pravi potezi. Bit će nam jako teško zbog gustog rasporeda. Ne bi bilo korektno izdvajati pojedince, svi smo bili jednako slabi. Nažalost, nogomet donosi i takve trenutke. Momčadi treba dobar razgovor, pa ćemo vidjeti, trebaju i konkretne potezi. Trebat će pameti i znanja. Čeka nas za tri dana već novi susret. Sad treba preuzeti odgovornost. Rekao sam, sezona je duga, daleko je sve još. Početak je 11 mjeseca. Kvalitete imamo i možemo se izvući", zaključio je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Rijeke Prskalo kazao je:

"Sigurno je jako teško. Ispričavamo se svima, došli smo u krizu. Ali vjerujem da ćemo se izvući iz krize. Vjerujem u naše dečke", izjavio je vratar Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo