Masovna tučnjava na autocesti Rijeka – Zagreb: 'Čudim se što nema mrtvih!'

Više od stotinu navijača Hajduka i Rijeke sudjelovalo je u nedjelju u masovnoj tučnjavi kod odmorišta Desinec na autocesti Rijeka – Zagreb.

27.5.2013.
10:09
VOYO logo

Sukob se dogodio u nedjelju oko 16.50 sati, sat i deset minuta prije početka posljednjeg kola hrvatskog nogometnog prvenstva, u kojem su u Zagrebu igrali Hajduk protiv Dinama, a Rijeka protiv Zagreba. Navijači splitskog i riječkog kluba sreli su se na odmorištu Desinec, nekoliko kilometara od Jastrebarskog (ne zna se je li tučnjava dogovorena), a prostor predviđen za odmor umornih putnika ubrzo se pretvorio u bojno polje.

U masovnom okršaju ozlijeđeno je više osoba, a teže posljedice spriječilo je pedesetak specijalaca koji su uhitili oko 70 navijača, prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači Rijeke bili su u autobusu na kat zagrebačkih registracijskih oznaka. Njihov vozač mi je rekao da je on iz Zagreba išao po njih i da će ih vratiti u Rijeku nakon utakmice jer ih nitko od njegovih riječkih kolega nije htio voziti. Čim su izašli iz autobusa, počeli su se tući s dečkima iz kombija splitskih tablica. Nakon toga su na autocesti počeli stajati automobili splitskih registracijskih oznaka na zaustavnoj traci i iz njih su počeli izlaziti navijači te su uskakali u tučnjavu. Stalo je sigurno 30, 40 vozila", ispričali su djelatnici odmorišta dodajući da se u okršaju koristilo sve što bi huliganima došlo pod ruku, od uobičajenih boca i palica, od vatrogasnih aparata, otkinutih grana, stupića, do zapaljenih navijačkih baklji...

"Jedna skupina je natjerala drugu skroz na autocestu, pa bi ih ovi potjerali natrag, vodila se rovovska bitka. Ovdje je u dežurstvu bilo 10 policajaca, ali se nisu usudili umiješati. Pozvali su pojačanje, srećom, desetak minuta kasnije došlo je 50 specijalaca koji su ih sredili. Polegli su ih licem prema zemlji duž čitavog parkirališta, a neke su uhitili", ispričali su svjedoci dodajući da su opću tučnjavu promatrali šokirani turisti koji su mislili da je u tijeku policijska vježba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čudim se što nema mrtvih jer izgledalo je strašno", izjavila je jedna od djelatnica na odmorištu.

Zagrebačka policija izvijestila je da je u nedjelju, prije, za vrijeme i nakon utakmica Dinama i Hajduka u Maksimiru te Zagreba i Rijeke u Kranjčevićevoj ulici, u policijske prostorije ukupno dovedeno 148 osoba...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo