Masakr na dječjem igralištu: Dvoje djece umrlo, četvero teško ozlijeđeno, Srna u šoku!

Samo nekoliko sati prije utakmice 4. kola nogometne Lige prvaka između BATE Borisova i Šahtara, dogodila se velika tragedija.

6.11.2014.
9:50
VOYO logo

Do tragedije je došlo na školskom igralištu gdje su djeca igrala nogomet, bomba je pala usred terena i napravila masakr koji je zgrozio sve u Šahtaru te predsjednika Šahtara Rinata Ahmetova i kapetana Darija Srnu natjerao na javnu reakciju.

"Dogodila se još jedna strašna tragedija! Ovoga puta su nastradali nevini, djeca! Izražavam sućut obiteljima ubijenih mališana. Recite mi, koliko još djece mora umrijeti, ili biti osakaćeno, koliko još suza treba proliti da prestanete s ovim? Pozivam sve: 'Prekinite pucati! Prekinite ubijati civile! Prekinite ubijati djecu", poručio je Ahmetov u propćenju, a dramatičnom apelu pridružio se i Darijo Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, uoči utakmice smo saznali užasnu vijest o pogibiji djece u Donjecku... Tragedija nas je šokirala, a u drugu ruku - potaknula da igramo još bolje. Zastrašujuće je kako djeca pate u našem gradu, a ona su budućnost Ukrajine, budućnost Donjecka i Donbasa. To su naši budući nogometaši. Zato posvećujem ovu pobjedu djeci Donjecka i njihovim obiteljima. Njima je strašno teško ovih dana imi ćemo im pokušati pomoći", poručio je Srna.

//www.youtube.com/embed/sMpl1CULOUE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darijo je na kraju odigrao sjajnu utakmicu. Šahtar je slavio s 5:0, a kapetan je zabio prvi gol i namjestio drugi. Nakon susreta je pozvao na oprez iako Šahtar ima sjajnu situaciju u skupini H. Nakon četiri utakmice drži drugo mjesto i ima pet bodova prednosti ispred BATE.

"Ma sezona je duga. U prvom dijelu natjecanja Lige prvaka ima šest utakmica, i sada moramo dati sve od sebe u preostala dva sureta da izborimo nastavak natjecanja. Što se tiče domaće lige, dosad nikad nismo izgubili tri puta zaredom. Ali još je uvijek dosta prilika pred nama da to ispravimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo