STIGLA PRESUDA / 'Sutkinja na Poljudu nije vidjela penal i crveni, pitanje je da li je spremna. Treba nekad ući među igrače'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Fokus u HRT-ovoj emisiji Stadion bio je na suđenju Ivane Martinčić, koja je propustila dosuditi jedanaesterac u korist Hajduka te pokazati crveni karton igraču Hrvatskog dragovoljca Admiru Bristriću

2.5.2022.
21:55
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je u ponedjeljak navečer u HTV-ovoj emisiji Stadion suđenje u prošlom kolu HNL-a.

Image
NEZAMISLIVO DO NEDAVNO /

Ovo je žena koju se u Hrvatskoj jednostavno mora slušati. Nema hoćeš-nećeš, s čeličnom Ivanom nema šale: 'Sposobna je, ali...'

Image
NEZAMISLIVO DO NEDAVNO /

Ovo je žena koju se u Hrvatskoj jednostavno mora slušati. Nema hoćeš-nećeš, s čeličnom Ivanom nema šale: 'Sposobna je, ali...'

U fokusu sutkinja zbog dvije situacije

Fokus je bio na suđenju Ivane Martinčić, koja je propustila dosuditi jedanaesterac u korist Hajduka te pokazati crveni karton igraču Hrvatskog dragovoljca Admiru Bristriću, koji je dvaput namjerno snažno udario igrača Hajduka Lukasa Grgića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo izazovno kolo, na Poljudu smo evidentirali neke pogreške, u nekim drugim utakmicama sudački timovi su dobro reagirali. Definitivno smo imali bolja suđenja. Bila je blizu i trebala je riješiti ovu situaciju. Vidjeli smo namjernu nesportsku reakciju igrača Dragovoljca koji u duel ulazi s namjerom da ozlijedi drugog igrača. Trebala je pokazati izravni crveni karton ili dva žuta kartona nogometašu Dragovoljca".

Nedosuđeni jedanaesterac napravio je stoper Dragovoljca Ivan Smolčić, koji je srušio napadača Hajduka Nikolu Kalinića u kaznenom prostoru u 54. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidimo da je pao pod prekršajem, jasni kazneni udarac. Očigledna pogreška, ovdje je VAR sudac dao pregled i priliku za ispravak sutkinji", rekao je Strahonja.

Peta utakmica prve lige za Ivanu Martinčić

Također, igrači Hajduka tražili su penale zbog startova Galešića i Šubarića na Čolini, no odluka da ih ne sudi bila je ispravna. Strahonja je komentirao odluke sutkinje koja nije dosudila nijedan jedanaesterac. Marijo Strahonja najviše je posla imao upravo oko ove utakmice. Glavna sutkinja bila je Ivana Martinčić, kojoj je to bila peta utakmica u 1. HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Utakmica 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige između Hajduka i Hrvatskog Dragovoljca na Poljudu. Sutkinja Ivana Martinčić, pomoćna sutkinja Sanja Rođak Karšić, pomoćni sudac Nikola Kečkiš

"Imala je dobrih, ali i manje dobrih procjena. Ona ima sposobnost za suditi zahtjevnije utakmice, ali pitanje je je li spremna za najzahtjevnije utakmice. Bilo je krivog pozicioniranja. Hrvatske utakmice traže radnog suca, treba nekad ući među igrače", izjavio je danas navečer Mario Strahonja...

"Čolina se zapleo u nogu braniča koji je uklizao u prostor. To je njena dobra odluka i nije bilo potrebe za intervencijom VAR-a. Šubarić je bio u kontaktu, ali dao bih sutkinji za pravo da procijeni tu da ovo nije prekršaj za kazneni udarac. Napadač je prenaglasio taj kontakt", komentirao je Strahonja sutkinju Ivanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je, tako, dobio Dragovoljac iako je oštećen za penal i igrača više...

'Dosta teška utakmica. Hajduk je dobro otvorio'

"Dosta teška utakmica. Hajduk je dobro otvorio, postigao gol u pravo vrijeme. Očekivali smo tad svi da će to otići u drugom smjeru, ali Dragovoljac je odigrao hrabro i nije se predavao, kad je Hajduk promašio neke prilike došla je kazna. Ovaj Dragovoljac igra stvarno dobar nogomet, puno bolji nego u prvoj polusezoni, ne bi bili u ovoj poziciji da su od početka prvenstva igrali ovako", kaže Danijel Pranjić koji je pohvalio uvođenje Lovrencsisa u igru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra odluka Dambrauskasa oko njegovog uvođenja, on je uputio dobar centaršut za gol Livaje, ključan trenutak utakmice. Livaji možemo skinuti kapu za ovu sezonu, on drži Hajduk još u igri", dodaje, pak, Pranjić.

U 73. Livaja je primio loptu, a Kahlina je igrao rukom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruke koje su odvojene od tijela u sklopu prirodne kretnje tijela nisu ruka. Ruka mu je bila odvojena, no narušen mu je balans, napadač mu je iza leđa, tako da ova ruka nije kažnjiva. VAR soba se nije javila jer se odvojene ruke dogodilo zbog prirodne reakcije tijela", objašnjava Strahonja.

Hajduk oštećen za penal i trebao je imati igrača više

Minutu ranije bilježimo vrlo nesportski start igrača Dragovoljca...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je sutkinja bila vrlo blizu i trebala je odmah riješiti to. Vidimo igrača koji ulazi u duel isključivo s namjerom da udari igrača. Da je pokazala izravan crveni karton, bilo je opravdano, ali ako već ne to, imala je situacije za dva žuta kartona", kaže Strahonja.

Dakle Hajduk je oštećen za penal i trebao je imati igrača više?, upitao je voditelj Robert Jelečević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je", potvrdio je Strahonja. 

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo