ZADOVOLJAN JE DERBIJEM / Je li Bjelica bio u pravu? Oko sokolovo tvrdi: 'Osijek je oštećen protiv Gorice, a situacija s Livajom je jasna'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sudački ekspert, Mario Strahonja, komentirao je sudačke odluke 27. kola Prve HNL

14.3.2022.
21:22
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Kako to obično biva, nakon zaključenog 27. kola Prve HNL, sudačke odluke komentirao je ekspert Mario Strahonja. U HRT-ovoj emisiji Stadion osvrnuo se na suđenje za vrijeme derbija između Hajduka i Dinama, ali i susreta Osijeka i Gorice.

Image
NISU GA ŠTEDJELI /

Uragan reakcija na komentar Nenada Bjelice: 'Nemoj se izvlačiti na suđenje, nije ni korektno, ni pametno'

Image
NISU GA ŠTEDJELI /

Uragan reakcija na komentar Nenada Bjelice: 'Nemoj se izvlačiti na suđenje, nije ni korektno, ni pametno'

"Bio je jako dobar, svijetla točka derbija. Opravdao je svoje odluke, a na terenu je bio uvjerljiv. Sve pohvale glavnom sucu i njegovom timu", počeo je Strahonja o Dariju Belu, glavnom sucu derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U emisiji su prikazane tri situacije u kojima je Hajdukov Dino Mikanović napravio prekršaj, ali i Livajin faul na Josipu Šutalu.

Sve jasno

Strahonja je istaknuo kako je Mikanović morao dobiti jednu opomenu, dok smatra da Livajin prekršaj nije bio za isključenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Livaja je zamahnuo i pogodio igrača rukom u vrat. Ovo je isključivo za žuti karton, koliko god teatralno to izgledalo. Ništa više od žutog kartona", tvrdi Strahonja.

Zatim se osvrnuo na utakmicu Osijeka i Gorice te Antu Čuljka koji je bio glavni sudac susreta. Strahonja ističe kako je Osijek bio oštećen u 43. minuti susreta, kada je jedan od braniča Gorice igrao rukom u kaznenom prostoru nakon ubačaja Laszla Kleinheislera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam zašto to nije dosuđeno'

Nakon tihe VAR provjere, sudac je odlučio kako Cheick Keita iz Gorice nije skrivio kazneni udarac.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Trener Osijeka Nenad Bjelica

"Suđenje nije bilo dobro, glavni problem je bio kriterij koji nije bio ujednačen. Sudac Čuljak nije smirivao situacije na vrijeme te je kasnio sa žutim kartonima. Kazneni udarac za Goricu je dobro dosuđen, ali tu je bio propust pomoćnog suca koji je krivo gledao i nije vidio zaleđe. VAR je na kraju sve popravio. Što se tiče najstrože kazne za Osijek, ne znam zašto to nije dosuđeno. Velika greška suca, to je morao suditi", kaže Oko sokolovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je zaključio kako je dobar posao odradio Mario Zebec na utakmici Hrvatskog dragovoljca i Rijeke.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo