Mandžo i nogometni svijet shrvani: 'Joja, počivao u miru'

Poruke sućuti i podrške Turininoj obitelji stižu sa svih strana, a posebno su šokirani Ivanovi suigrači iz AIK-a i nekadašnji suigrači iz Dinama.

2.5.2013.
13:38
VOYO logo

Sportska javnost šokirana je iznenadnom smrću 32-godišnjeg Ivana Turine, a posebno su tužni i zatečeni ostali njegovi bivši i sadašnji suigrači.

"Iako je tuga prevelika, molim da duša Ivana nađe mir i spokoj! Iskreno suosjećam s obitelji! Joja, počivao u miru!!!", napisao je Mario Mandžukić na svom profilu na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počivaj u miru, prijatelju, molit ću za tebe", poručio je Sammir preko Facebooka.

"Živjeli smo vrata do vrata. Šalili smo se o svemu kad bismo se sreli u hodniku. A što sad? Supruga, dvoje djece i jedno na putu. Počivaj u miru, brate", objavio je na Twitteru Henok Goitom, Turinin suigrač iz AIK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke sućuti pišu švedski navijači, ali i ljubitelji nogometa iz cijelog svijeta, no i igrači iz drugih liga.

"Počivaj u miru. Nemam riječi. Molit ću se za tebe i tvoje voljene", poručio je John Guidetti, igrač Manchester Cityja i švedske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest je šokirala i Ivanov bivši klub Dinamo, koji se od svog nekadašnjeg vratara oprostio stihovima Sergeja Jesenjina.

"U dubokoj boli i žalosti obavještavamo sve svoje navijače, prijatelje kluba, bivše igrače i cjelokupnu javnost da nas je tijekom jutarnjih sati u 33. godini napustio naš bivši vratar Ivan Turina. GNK Dinamo s upravom, stručnim stožerom i svim igračima želi izraziti iskrenu sućut obitelji Ivana Turine, te poručiti da smo u ovim najtežim trenucima uz njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doviđenja, dragi, doviđenja; ti mi, prijatelju, jednom bješe sve. Urečen rastanak bez našeg htijenja obećava i sastanak, zar ne?

S. Jesenjin".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski nogometaš Kenny Pavey, danas član Östersa, igrao je s Turinom u AIK-u od 2010. do 2012. godine, a hrvatski vratar mu je ostao u neizbrisivom sjećanju.

"Teško mi je, iznimno sam tužan. Čuo sam vijest na treningu i ostao sam šokiran. Nisam znao što napraviti, slomio sam se i poželio sam biti sam. Moje su misli s Ivanovom obitelji, s njegovom suprugom i dvije kćeri. Treće dijete im je na putu. Ovo je tragedija. Kad sam 2012. otišao u Ljungskile, Ivan me je zvao nakon svake utakmice da vidi kako sam. Bio je iznimno ljubazan. Svi su ga znali kao dobrog vratara, jednog od najboljih u ligi, ali ja sam ga prvenstveno gledao kao dobrog čovjeka. Imao je sjajnu osobnost i nevjerojatan smisao za humor. Moja je obitelj ostala živjeti u Stockholmu. Prije nekoliko dana supruga i sin su išli pješke iz vrtića i u jednom trenutku se pokraj njih zaustavio automobil kako bi ih povezao. Bio je to Ivan. Odvezao ih je kući. Bio je nevjerojatan čovjek. Jako će mi nedostajati", rekao je shrvani Pavey za Fotbollskanalen.se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U velikoj boli i šoku javljamo da je vratar Ivan Turina preminuo u noći sa srijede na četvrtak. Ivan je iznenada preminuo u snu i nema sumnji u eventualno počinjenje zločina. 32-godišnji vratar je stigao u AIK tijekom ljeta 2010 iz Dinama, a tijekom priprema, koje su se u veljači odrađivale u Portlandu, Ivan je pristao na produljenje ugovora do 2016. godine. Izražavamo sućut njegovoj supruzi, djeci, obitelji i prijateljima. AIK je obavijestio sve igrače i zaposlenike o tragičnom događaju i molimo sve da obitelji dopusti da tuguje u miru", stoji u priopćenju Turininog kluba.

Oglasili su se i navijači rivala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Saznali smo tragičnu vijest da je AIK-ov vratar Ivan Turina umro. Mlad čovjek je napustio ovozemaljski život prerano, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i dvoje djece. U ovakvim trenucima rivalstvo stavljamo sa strane i upućujemo sućut njegovoj obitelji i svim članovima i navijačima AIK-a diljem zemlje", piše u priopćenju navijača Djurgårdena Jarnkaminerna.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo