'U Hrvatskoj postoje preduvjeti za namještanje utakmica'

Svjetski nogomet potresa najveći skandal u povijesti. U opsežnoj istrazi Europola, europskog policijskog ureda otkriveno je gotovo 700 namještenih utakmica diljem svijeta, njih oko 400 u Europi.

4.2.2013.
20:51
VOYO logo

Direktor Europola Rob Wainwright na konferenciji za novinare u Haagu je otkrio nekoliko šokantnih podataka. "Sumnjamo da je ukupno 425 sudaca i igrača iz više od 15 zemalja umješano u namještanje više od 380 nogometnih utakmica", rekao je Wainwright.

Namještane su čak i utakmice Lige prvaka, od kojih je jedna odigrana u Engleskoj te dvoboji kvalifikacija za Svjetsko i Europsko nogometno prvenstvo. Istraga je obuhvatila period od 2008. do 2011. godine, a do sada je uhićeno 50 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u tom je periodu, koji je istraživao Europol, u Hrvatskoj buknula afera 'Offside', u kojoj su uhićeni brojni hrvatski nogometaši.

"U Hrvatskoj postoje preduvjeti za namještanje utakmica. Ako igrača ne platite 6 mjeseci, to je preduvjet. Ako ga ne platite 3 mjeseca, to već nije komforna situacija, a pogotovo ako je igrač obrtnik", rekao je u razgovoru za Media servisMario Jurić, glavni tajnik udruge Nogometni sindikat, koji poručuje kako u Hrvatskoj namještanja više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo bih pričekao do okončanja akcije, može se nanijeti velika nepravda optužujući nekoga. Prema našim saznanjima, u Hrvatskoj trenutno nema namještanja", kaže Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo