Nakon veličanstvene pobjede Hajduk se sprda s HNS-om

Hajduk je napokon odigrao pravu europsku utakmicu. Na Poljudu je pao kazahstanski Šahter s 3:0, a Igor Tudor nakon utakmice nije krio oduševljenje.

7.8.2014.
23:29
VOYO logo

"Vjerovao sam u ono što sam govorio. Htio sam tako dodatno mobilizirati i motivirati momke. Morala je valjda kod 2:0 biti i ona Kalina obrana. Ovo je nogometna pravda, bolji ide dalje. Ali i da je to Šahteru ušlo bili bi to isti igrači, ja isti trener", rekao je Igor Tudor.

Hajduk je u drugom povremenu visio u nekoliko navrata, Bijeli su se povukli nakon vodstva koji im je garantirao prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ali trebali smo prije toga već dati tri ili četiri gola. To je nešto sasvim normalno u nogometu. To se događa i kada Barcelona igra s Levanteom, dođe spontano, nijedan trener to ne traži od momčadi."

Hajduk u petak čeka ždrijeb za play-off.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon mnogo godina ponovno smo u prilici da zaigramo u skupini Europske lige. Uživat ćemo u ždrijebu, svi hajdukovci će uživati."

Gostujući trener Viktor Kumikov bio je iznimno nezadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se riješilo u prvom poluvremenu, nakon dvije velike pogreške naših centralnih braniča. U drugom poluvremenu više nismo imali pravo na pogrešku, a morali smo zabiti. Nismo u tome uspjeli. Razočaran sam, ali po igri u prvom poluvremenu nismo zaslužili prolaz. Veliku ulogu u ovoj pobjedi Hajduka su imali navijači. Približno su jednaki navijačima Celtica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je prokomentirao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

"Vidjeli ste i sami, Kalinić je na kraju spasio. Na kraju je sve Bogu hvala dobro prošlo, idemo dalje. Cijeli je ovaj tjedan bio dobar, pripremili smo se dobro i napravili ono što smo morali. Trener je odmah rekao da ćemo dobiti. A i gore smo bili optimisti. Danas smo pokazali da smo bolji. Malo se uvukao i strah, ali najvažnije je što smo prošli. Sada želimo što lakšeg suparnika, kako bismo ušli u skupine. O pojačanjima za četvrto pretkolo ne bih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Poljudu je bio i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Dolazak Šukera nije bio dogovoren, ali on je predsjednik HNS-a i ima pravo doći na utakmicu. Nadam se da mu se svidjela atmosfera. Nogomet se ne može igrati bez gledatelja, ovo je prekrasno", zaključio je na kraju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo