MADRID SLAVI / Španjolci pisali o najvećim promašajima Reala pa spomenuli i legendarnog Vatrenog, nije ovo zaslužio

Image
Foto: Profimedia

Kraljevski klub riješio sve svog najskupljeg igrača u povijesti koji im je u isto vrijeme bio i najveći promašaj ikada

5.6.2023.
9:16
Profimedia
VOYO logo

Eden Hazard je u Chelseaju bio jedan od najboljih igrača svijeta te ga je Real 2019. doveo za 115 milijuna eura, učinivši ga tako najskupljim igračem u povijesti kluba. Samo četiri godine kasnije, Madriđani su s Belgijcem dogovorili sporazumni raskid ugovora, a pojedini mediji odlaze toliko daleko da pišu kako Hazard razmišlja i o igračkoj mirovini.

Image
NEĆE PA NEĆE /

I bivši igrač Hajduka je zapeo na zadnjoj stepenici: Nije uspio doći do naslova Lige prvaka

Image
NEĆE PA NEĆE /

I bivši igrač Hajduka je zapeo na zadnjoj stepenici: Nije uspio doći do naslova Lige prvaka

Najskuplji igrač u povijesti Reala tijekom četiri godine koje je proveo u klubu propustio je čak 215 od 291 moguće utakmice, a i kada je igrao nije bio ni blizu svoje stare razine, zabio je samo sedam golova i namjestio njih 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odlasku 'najvećeg promašaja u povijesti Reala' raspisala se i ugledna Marca, te ga usporedila s Robertom Prosinečkim, bivšim Vatrenim i nekadašnjim igračem Kraljevskog kluba koji je do sada bio sinonim za promašaj u Realu.

'Prosinečki, Kaka, Owen, Woodgate, Robben...'

"Postojao je redoslijed najgorih pojačanja u povijesti Reala: Prosinečki, Kaka, Owen, Woodgate, Robben... Ali, onda je došao katastrofalni Belgijac i sve to srušio te se suvereno izborio za prvo mjesto popisa na kojem nitko ne želi biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već po dolasku, prije 2019./2020., vidjelo se da je potpuno izvan forme, a tako je ostalo do kraja sezone u kojoj ga je još i teška ozljeda ograničila na samo 22 nastupa i jedan gol protiv Granade.

Iduću, 2020./2021., najavljivao je: 'Ne sudite mi po prvoj, nego po drugoj sezoni', ali Zidane ga nije mogao spojiti s Benzemom i Asensiom u napadački trojac zbog ozljeda. Hazard je odigrao samo 21 utakmicu, a čak 30 ih je propustio. O tome kakav je njegov staž u Realu svjedoči da mu je ovo i najefikasnija sezona u tom klubu. Ali postigao je samo četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedila je 2021./2022., a u njoj mu nisu presudile ozljede, nego Vinicius. Ancelotti nije krio da mu je Hazard nebitan, ali mu je dao priliku na 'čak' 23 utakmice. Hazard je opet poručio navijačima: 'Iduće sezone vratit ću vam dug'. No nije ispunio obećanje te je u zadnjoj, upravo završenoj 2022./2023., sakupio samo 10 nastupa, najmanje u svim sezonama u Realu.

Opet je zabio tek jedan gol. Budući da ih je postigao tako malo, a napušta Real, red je prisjetiti se svih kojima je zabio. Bez brige, lista je kratka: Granada, Inter, Huesca, Elche, Alaves, Sevilla i Celtic", piše nemilosrdna Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo