Fantastični Vatreni otkrio: 'Tako se ispisuje povijest!'

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić nije mogao poželjeti bolji start karijere u Bayernu. Zabija kao na traci, a njegova momčad pobjeđuje sve redom protivnike.

27.9.2012.
17:21
VOYO logo

U pet dosadašnjih bundesligaških utakmica za Bayern upisao je pet golova i dvije asistencije. U Superkupu je upisao jedan gol, dok je dva gola zabio u DFB-Pokalu. Nakon dvaju posljednjih golova svom bivšem klubu Wolfsburgu u utorak (3-0 pobjeda Bayerna u 5. kolu Bundeslige), Mandžukić je u srijedu dao intervju za tiskano izdanje uglednog njemačkog dvotjednika Kickera čiji dio prenosimo.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xtvbrt_gol-de-mandzukic-2-0-vs-wolfsburgo_sport Gospodine Mandžukić da li ste sretni s dva postignuta gola? Najprije sam sretan što smo pobijedili, ne zbog golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali napadač se valorizira prema postignutim golovima, posebice u Bavarskoj. Protiv Wolfsburga ste imali priliku i za tri ili pet golova. Napadač se uvijek mjeri prema golovima, znam i sam da je to važno. Ali još je važnije da je momčad uspješna. Za mene je još važnije da pored golova pomažem svojim radom na travnjaku. Siguran sam: kada i ne zabijem, mogu momčadi pomoći na druge načine.

Pet ligaških utakmica, pet golova. Da li ste toga svjesni? Statistika me ne opterećuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak tog prosjeka daje 34 gola u sezoni? Ne želim o tome razmišljati. Nikad si ne zadajem u glavi za cilj određeni broj golova prije sezone. Želim samo dati sve od sebe.

Tko može zaustaviti ovakav Bayern? Moramo nastaviti ovako igrati i ne gledati druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto sve ovako dobro funkcionira? Zato jer u momčadi i među trenerskim osobljem vlada dobra atmosfera. Radimo jako dobro i svi žele osvajati naslove.

Da li ste sada sretni što niste uspjeli dogovoriti produljenje ugovora u Wolfsburgu? Bilo je lijepo ondje. Želio sam produljiti prije Eura, ali nažalost nije uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta što nije uspjelo ili prije dobro što nije uspjelo? Može se i tako reći. Kada vas Bayern pozove to se ne može ignorirati. Uvijek sam želio igrati za veliki klub. http://www.dailymotion.com/embed/video/xtvbwa_2-gol-de-mandzukic-3-0-vs-wolfsburgo_sport

Zašto ste stigli u veliki klub relativno kasno? Kasno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 26 godina. Nije li to kasno? Ne, s 26 sam u najboljim igračkim godinama i siguran sam da mogu biti još bolji.

Kakav je vaš odnos s Mariom Gomezom? Super. Razgovaramo jedan s drugim u svlačionici, čestita mi kada sve prođe dobro. Mario Gomez je dobra osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoćete li mu prepustiti poziciju u napadu kada se vrati? To ne ovisi o meni. Ja ću pokušati igrati čim bolje i zadržati svoje mjesto što je dulje moguće.

Mogu li Mario i Mario igrati zajedno? Naravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li ste strpljivi u ulozi rezervnog igrača? Nastojim ne biti zamjena.

Nemate li strah od potencijalnog neuspjeha? Ne bojim se. Inače ne bih došao u Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se mora dogoditi da budete zadovoljni vašom prvom sezonom u Bayernu? Želim naslov, više njih.

I naslov najboljeg bundesligaškog strijelca? Naslov. Jer tako se ispisuje povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo