MANDŽUKIĆ, PERIŠIĆ I BROZOVIĆ PODIJELILI BODOVE: / Juventusov hrvatski napadač nizao promašaje i gađao okvir, Inter ostao na vrhu

Image
Foto: AFP

Veliki derbi talijanskog nogometa između Juventusa i Intera završio je bez golova

9.12.2017.
22:45
AFP
VOYO logo

Nogometaši Juventusa i Intera podijeli su bodove okončavši Derby d'Italia igran u Torinu rezultatom 0-0. U ogledu 16. kola Serije A Mario Mandžukić imao je nekoliko izglednih prilika za postizanje pogodaka, no ili je izvrstan bio Interov golman Handanović, ili mu je lopta izbijana s crte - kao što je to napravio Miranda - ili je pogađao okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva trojica hrvatskih nogometaša koja su konkurirala za utakmicu, Mandžukić za Juventus te Ivan Perišić i Marcelo Brozović za Inter, odigrala su dvoboj u punoj minutaži. Unatoč velikoj izraženoj u udarcima prema vratima, Juventus nije probio Interovu obranu i golmana, a time je onda i propustio preuzeti vrh ljestvice u Seriji A. Ipak, pomaknuli su se za jednu poziciju i trenutačno su aktualni prvaci odmah do još uvijek neporaženog Intera, na drugom mjestu. Trećeplasirani Napoli ima jednakih 38 bodova, ali i utakmicu pred sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUVENTUS – INTER 0-0

Juventus: Szczesny - De Sciglio, Benatia, Chiellini, Asamoah - Khedira, Pjanić, Matuidi - Cuadrado, Higuain, Mandžukić

Inter: Handanović - D’Ambrosio, Skriniar, Miranda, Santon - Vecino, Borja Valero - Candreva, Brozović, Perišić – Icardi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89. minuta: Dybalin pokušaj glavom donosi Juventusu korner.

85. minuta: Brozović puca s vrha šesnaesterca - pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82. minuta: Mandžukić je večeras imao zaista dovoljan broj prilika da se upiše među strijelce, no ili Handanović ili budna obrana (Miranda mu izbio s crte) ili okvir gola priječili su ga da postigne pogodak. Imao je sada novu šansu na Cuadradovo dodavanje, ali se - poskliznuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79. minuta: Pokušao je Higuain, ostaje 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72. minuta: Asamoah prijeti Interu, potom na drugoj strani Perišić izborio korner. Pokušao je zabiti Brozović, ostalo je na pokušaju, lopta ide preko gola.

Juventus mijenja - Khedira van, Dybali posljednjih petnaestak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: I dalje se sve važno zbiva pred golom Intera. Mandžukić prebacio do Khedire čiji je udarac skrenut u korner.

61. minuta: Handanović je nanizao dosta obrana u ovom ogledu, a sada i novu nakon što je Perišić obrambenom reakcijom skrenuo loptu prema svome golu. I dalje 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. minuta: Juventus je opet bio u prilici za pogodak, preciznije Cuadrado nakon kombinacije s Higuainom. Handanović na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta: Napokon Icardi u akciji za Inter, ali ništa od svega, priliku čisti Juveova obrana. Na drugoj strani Higauin prijeti, Handanović opet siguran.

54. minuta: Opet šansa, opet Mandžukić i opet Handanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52. minuta: Nova šansa aktivnog, ali večeras nesretnog Mandžukića. Na drugoj vratnici je dočekao Cuadradovo dodavanje, no od svega ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuti: Započelo je drugo poluvrijeme! U prvom je Inter ostao bez ijednog udarca prema Juventusovom golu. Domaćin ih je uputio sedam, od čega tri u okvir. Posjed lopte bio je na strani milanske momčadi, a iznosio je 56-44.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: VRATNICA! Mandžukić glavom prevario Handanovića, ali pogađa samo okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: Žuti karton i za drugog hrvatskog nogometaša u milanskom Interu. Perišić je javno opomenut zbog grubog starta nad Cuadradom.

32. minuta: Šansa za Inter preko Perišića. Ciljao ga je Borja Valero ali ostaje 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Žuti karton za Marcela Brozovića zbog prekršaja na Pjaniću.

25. minuta: 'Onako kako to Mandžukić voli.'

20. minuta: Zaredalo se s prekršajima, a nisu baš bili niti tako 'mlaki'. Jedan od njih ide i na dušu Ivana Perišića.

15. minuta: Vrlo dobar uvod u veliki talijanski derbi. Nakon početne (kroz kontrolu lopte) dominacije Interove momčadi, Juventus preko Mandžukića bilježi prilike za promjenu rezultata. Krenulo je borbeno u ogledu za talijanski tron.

9. minuta: Dvije šanse Marija Mandžukića – prvo nogom što blokira Samir Handanović potom što Miranda spašava nogom.

5. minuta: U tijeku je početno ispitivanje snaga, traži se pogreška suparnika u dodavanju. Igrači stoje visoko i čeka se samo jedna pogrešna lopta koja će otvoriti priliku za trk prema vratima.

1. minuta: Utakmica je započela!

Sve je spremno za Derby d’Italia, jedan od najvećih u talijanskom nogometu kojeg će za Juve propustiti Dybala, Alex Sandro i Douglas Costa kako bi Massimiliano Allegri postavio 4-3-3 sa Mandžukićem i Cuadradom sa strane i Higuainom koji će napadati s mjesta centralnog napadača. Gigi Buffon, Stephan Lichtsteiner ozlijeđeni su, a Marko Pjaca još uvijek u mladoj momčadi Juventusa.

Posljednja Interova pobjeda iz Torina datira iz 2012. Završilo je 3-1 za Nerazzurre koji su tim slavljem okončali Juventusov niz od 49 utakmica bez poraza u talijanskom prvenstvu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike