MANCHESTER CITY UTRPAO JE EVERTONU TRI KOMADA I ZASJEO NA VRH: / Sada sve ovisi o raspletu velikog derbija

Image
Foto: AFP

Guardiolini izabranici pobjedili su Everton i zasjeli na vrh Premierlige

15.12.2018.
15:45
AFP
VOYO logo

Susretom Manchester Cityja i Evertona na Etihadu otvoreno je 17. kolo Premier lige, a Građani su bez previše problema slavili pobjedu rezultatom 3:1. City je od početka uspostavio dominaciju. Ipak, nije bilo previše prilika, ali su Građani bili nemilosrdni u egzekuciji.

Poveo je Manchester City u 22. minuti golom Gabriela Jesusa na asistenciju Leroyja Sanea, a rezultatom 1:0 se otišlo i na odmor. Otvaranje drugog dijela je donijelo i novi gol Cityja, a autori su opet bili isti. Leroy Sane je odlično ubacio, a Jesus pogodio za 2:0 u 50. minuti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovise o Liverpoolu

Everton je uspio barem nakratko zakomplicirati situaciju za Građane pogotkom Calverta-Lewina u 65. minuti utakmice. Zabio je Evertonov ofenzivac glavom uz malu pomoći Cityjevog Delpha. Ipak, samo četiri minute kasnije Manchester City ponovo ima dva gola prednosti. Ovaj put je Gabriel Jesus bio asistent, a strijelac Raheem Sterling i to glavom.

Do kraja su obje ekipe imale nekoliko opasnih napada, ali je susret završen rezultatom 3:1 u korist Manchester Cityja. Građani nakon ove pobjede ima 44 boda i barem nakratko su izbili na prvo mjesto tablice s dva boda više, ali i utakmicom više u odnosu na Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo