'GRAĐANI' U OFENZIVI / Manchester City ponudio 90 milijuna eura za Joška Gvardiola, Leipzig traži 100

Image
Foto: Profimedia

Gvardiol je navodno već dogovorio detalje svog ugovora i sada slijede pregovori klubova

25.6.2023.
13:27
Profimedia
VOYO logo

Branič hrvatske nogometne reprezentacije Joško Gvardiol dogovorio je osobne uvjete potencijalnog dugogodišnjeg ugovora s Manchester Cityjem, objavio je u subotu navečer najpoznatiji stručnjak za transfere Fabrizio Romano, a dan kasnije njemački Sky otkriva da su Građani poslali i službenu ponudu.

"Cityjev trener Pep Guardiola je oduševljen Gvardiolom i smatra ga vrhunskim braničem za budućnost", objavio je Romano pa najavio da sada slijede pregovori između klubova:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregovori neće biti lagani jer Leipzig želi zadržati Gvardiola i ne namjeravaju ga prodati za manje od 100 milijuna eura. U klubu žele da on bude najskuplji stoper u povijesti nogometa".

Ubrzo nakon toga City je i poslao prvu službenu ponudu u visini od 90 milijuna eura plus bonusi, piše njemački Sky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia.hr

Podsjetimo, već se dugo priča o tome da bi Gvardiol mogao transferom iz Leipziga postati najskuplji stoper ikada. Trenutno taj rekord drži HarryMaguire, za kojega je Manchester United 2019. godine platio 87 milijuna eura Leicesteru.

Gvardiol u ugovoru s Leipzigom ima klauzulu koja će se aktivirati sljedećeg ljeta po kojoj ga moraju pustiti ako neki klub za njega ponudi 110 milijuna eura, a pretpostavlja se da bi ga Nijemci ovoga ljeta mogli pustiti za 100 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Gvardiol uistinu i napravi transfer od 100 milijuna, na tom poslu bi dobro zaradio i zagrebački Dinamo, kojemu pripalo oko 14.2 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Danijel Pranjić i službeno završio igračku karijeru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo