MAN UNITED NA STUPU SRAMA: / Engleski mediji rasturili Mourinha i Vragove! 'Ovo je poniženje, debakl, sramota, naučili su brutalnu lekciju'

Image
Foto: AFP

Noćna mora Uniteda na Old Traffordu

14.3.2018.
9:31
AFP
VOYO logo

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka u utorak je Sevilla na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda slavila sa 2-1, te se plasirala u četvrtfinale budući da je prva utakmica završila 0-0. Konačni ishod utakmice šokirao je igrače, sve navijače Uniteda, te cjelokupnu englesku javnost i tamošnje medije.

DVA LICA NEZABORAVNE VEČERI: Mourinho pokušao objasniti debakl, predsjednik Seville: ‘Povijesna noć prepuna magije!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠOK I NEVJERICA NA OLD TRAFFORDU: Sevillin heroj Ben Yedder izbacio Manchester United iz Lige prvaka s dva gola u četiri minute

Naprosto, nitko ne vjeruje da je Sevillina zamjena Ben Yedder u samo četiri minute potopila sve nade Manchesteru u četvrtfinale Lige prvaka. Engleski mediji poprilično razočarano i kritički pišu o sinoćnjoj utakmici.

Pa tako ugledni britanski Guardian javlja;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Eliminacija Manchester Uniteda iz Lige prvaka je zaslužena'

"Sevillin Ben Yedder izbacio je United iz Europe. Eliminacija Manchester Uniteda iz Lige prvaka je zaslužena. Momčad Josea Mourinha uopće se nije vidjela protiv Seville koja je svoje šanse iskoristila preko Ben Yeddera".

Image

Britanski tabloid Daily Mail, pak, kritizira taktiku Mourinha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jalovi United izbačen je iz Lige prvaka. Sevillina super zamjena Ben Yedder dva puta je kaznio negativnu taktiku Josea Mourinha. Tišina koja je vladala oko Old Trafforda rekla je sve. Frustracija na kraju bila je prisutna. Ovo zaista nitko nije očekivao. Bilo je ovo jako, jako daleko od onog što smo svi očekivali. Rečeno je kako je 0-0 iz prvog susreta opasan rezultat, ali United to uopće nije ozbiljno shvatio, a rezultat toga je poniženje na domaćem terenu".

Image

'Hvala što ste sudjelovali, sad prepustite velikim dečkima da uzmu stvar u svoje ruke'

Najčitaniji tabloid u Engleskoj The Sun, koji ima više od 101.779 pretplatnika na digitalno izdanje koje košta dvije funte tjedno, te još 15.590 čitatelja koji u online sadržaj ulaze preko kodova otisnutih u novinama (tiskano i digitalno izdanje The Suna dnevno se proda u čak više od 2,2 milijuna primjeraka), posebno je upečatljivo opisao "Joseovu noćnu moru" na Old Traffordu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Veliki Manchester United postao je jedan od najvećih skalpova u europskom nogometu. 'Hvala što ste sudjelovali, sad prepustite velikim dečkima da uzmu stvar u svoje ruke'. Da, ovo će jako zaboljeti Josea Mourinha, čovjeka koji je dva puta osvojio Ligu prvaka u svojoj velikoj karijeri. No, ovaj debakl više će zaboljeti same igrače. Jednostavno, igrači su osramoćeni, naučili su brutalnu lekciju taktički sjajno postavljene Seville u ovom susretu".

Točku na i Manchesterovog debakla stavio je legendarni bivši engleski nogometaš Rio Ferdinand, koji je sad komentator nogometnih zbivanja u Engleskoj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izgledali su kao momčad potpunih stranaca'

"Ovo je bilo grozno. Izgledali su kao momčad potpunih stranaca. Igrali su nervozno i previše oprezno, a trebali su protivnika uhvatiti za vrat. Nisu uopće navijačima dali išta za čim bi se veselili. Bili su letargični. Izgledali su kao momčad koja nije znala kako slaviti protiv Seville", kazao je Rio Ferdinand čije riječi prenosi Daily Mail.

Mourinha i njegovu kukavičku taktiku nije štedjela ni druga legenda Manchester Uniteda, Paul Scholes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo koristiti strah od gola u gostima kao ispriku za ovaj debakl. Treba biti pošten i reći da su bili slabi. Nisu bili dovoljno dobri i jednostavno moraju biti bolji od toga", objasnio je Scholes, piše Daily Mail.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo