MAMIĆU PROPAO PRVI VELIKI I ZVUČNI TRANSFER: / Dinamo htio vratiti bivšeg kapetana, a evo zašto je posao neslavno završio

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hoće li Dinamo riskirati i dati ogroman novac za 33-godišnjaka ili će se ipak okrenuti nekim drugim rješenjima

29.7.2020.
11:10
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je, barem u eri Zdravka Mamića, prodefilirala čitava vojska stranih nogometaša, a na prste jedne ruke mogu se nabrojati imena koja su ostavila trag. Jedan od najboljih stranaca koje je Dinamo imao, čovjek koji je dogurao i do titule kapetana, bio je Argentinac Leonardo Sigali.

Sigali je prije dvije godine, gotovo na vrhuncu karijere, kada je igrao najbolji nogomet, prodan u Racing. No, Sigali se u rodnoj Argentini nije baš nauživao i posljednjih se tjedana uvelike piše o povratku, sada već 33-godišnjeg, stopera na Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

16.12.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, GNK Dinamo - HNK Cibalia. Leonardo Sigali. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Previsoka odšteta

Sigali je spreman vratiti se, Dinamo ga silno želi dovesti, ali probleme im stvara Racing. Naime, Racing nema nekih financijskih poteškoća i ne mora prodavati igrače u bescjenje, a s druge strane poklopilo se i da je Sigali imao solidnu sezonu u klubu pa nije baš da se rješavaju lošeg i nepotrebnog igrača. Zbog toga Racing ne odustaje od odštetne klauzule ugrađene u Sigalijev ugovor, a teške čak deset milijuna eura.

Sigali vrijedi prema TM-u svega 1.6 milijuna eura, i teško da bi Dinamo izdvajao puno više od toga, ali klauzula u ugovoru jasno definira da Sigali može ići ako stigne ponuda od deset milijuna eura. Navodno je bilo proteklih dana nekih pregovora oko smanjenja cijene, ali Racing je i tada očito tražio previše, odnosno nije znatno smanjio cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Dinamo riskirati i dati Racingu ogroman novac za 33-godišnjaka ili će se ipak okrenuti nekim drugim rješenjima, to ćemo tek vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo