MAMIĆEV IZBORNIK KRENUO OŠTRO: / "Neka samo bojkotiraju, uspjet ćemo iz inata!"

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
5.10.2015.
11:02
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Reprezentacija dočekuje dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Euro u otužnoj atmosferi. Velik dio javnosti je nezadovoljan Čačićevim imenovanjem za izbornika, mnogi smatraju da nema kvalitetu za vođenje Vatrenih i da će biti samo produžena ruka neformalnog vladara hrvatskog nogometaZdravka Mamića. Dio navijača stoga najavljuje i bojkot reprezentacije dokle god se situacija u našem nogometu ne raščisti. Sve to, međutim, nimalo ne brine novog izbornika.

Image
KRAJ SKRIVANJA: /

Dan kada je reprezentacija definitivno postala NK Filijala

Image
KRAJ SKRIVANJA: /

Dan kada je reprezentacija definitivno postala NK Filijala

"Isijava negativna energija"

"Neka ti navijači bojkotiraju i žive u svom svijetu. Trenutna atmosfera nam ne ide u prilog. Isijava negativna energija prema nogometu i hrvatskom sportu, ali uspjet ćemo iz inata, iz kvalitete koju posjedujemo. Moj zadatak je zaogrnuti igrače plaštom kroz koji neće prolaziti ta negativna energija. Na radost domoljuba i ljubitelja nogometa, reprezentacija će ostati njihov ponos", ispalio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u subotu na praznom Maksimiru igra protiv Bugarske, a tri dana kasnije gostuje na Malti. U kvalifikacijskoj skupini H trenutno je na trećem mjestu s 14 bodova, četiri manje od vodeće Italije i dva od drugoplasirane Norveške.

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Zdravko Mamić i Ante Čačić

"Moramo učiniti sve da pobijedimo Bugare i Maltežane i da odemo izravno na Euro. A ako to ne bude moguće, da budemo u dobroj atmosferi za dodatne kvalifikacije. Prošli tjedan sam u tri dana obišao reprezentativce, kod kapetana i dokapetana sam shvatio da u momčadi nema problema, da je zdrava, da su odnosi dobri, sportski, prijateljski. Vidio sam odgovornost u razmišljanjima, ovo im je prilika da izađu iz sjene starih Vatrenih. Sportski je i normalno da nadvisiš svoje prethodnike", naglasio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko bi mogao ostati imun?"

Nastup Marija Mandžukića bio je pod upitnikom zbog ozljede koju je zadobio u dresu Juventusa, ali vijesti oko našeg napadača su sada kudikamo povoljnije.

"Sve je bolja situacija, ali vidjet ćemo danas kada dođe kakav će biti na treningu. Međutim, poznavajući njegovu volju, bit će na raspolaganju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Čačić i na krizu u igri reprezentacije, remi u Azerbajdžanu i poraz od Norveške zbog čega je i smijenjen njegov prethodnik Niko Kovač.

"Grupa izgrednika je napravila što je napravila zbog čega smo morali igrati na praznom Poljudu. Nakon toga se dogodila svastika i nova kazna, sve to mora utjecati na igrače. Ne znam tko bi na to ostao imun, to je dobrim dijelom pokvarilo atmosferu oko reprezentacije. No, još uvijek držimo sve u svojim rukama", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo