MAMIĆA 'NA SLOBODI' ČEKA NEUGODNO IZNENAĐENJE: / Njemu i Šukeru zadan veliki udarac!

Image
Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavic

Hrvatski sabor izmijenio je u srijedu, na prijedlog SDP-a i HNS-a, Zakon o sportu pa osuđeni za nerede na stadionima više neće moći biti u upravama sportskih klubova i saveza.

15.7.2015.
15:58
Pixsell, Hrvoje Jelavic
VOYO logo

Izmijenjeni zakon propisuje i položaj skupština sportskih saveza, u kojima će najznačajniji klubovi imati veći utjecaj, tako su Davor Šuker i HNS izgubili direktnu bitku s navijačima, odnosno prijedlogom udruga Naš Hajduk i Torcida. Predsjednik HNS-a još je u ožujku pričao kako nema šanse da ta inicijativa prođe i da se 'politika ne smije mješati u sport' i prijetio UEFA-om i FIFA-om. Naravno, nogometni čelnici zazivaju ili zaziru od politike kako im odgovara...

Klubovi i savezi moraju objavljivati izvještaje

Sada će im pasti mrak na oči, jer imaju šest mjeseci za usklađivanje vlastitih statuta s novim zakonom ili im prijeti gubitak financiranja javnim novcem. Više se ne može dogoditi da nižerazredni klubovi lakoćom nadglasavaju prvoligaše, a županije bez ijednog kluba u prve tri lige imaju istu važnost kao i one koje daju više prvoligaša, drugoligaša i trećeligaša. Po novom zakonu je propisano klubovi najnižeg ranga imaju po jedan glas u skupštinama, klubovi u rangu iznad njega dvostruko više i tako sve do najvišeg ranga. Baš ono što nije odgovaralo Šukeru i društvu u vođenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, svi klubovi, savezi i udruge s prihodima većim od deset milijuna kuna, ubuduće su dužni objavljivati financijske izvještaje. Također, sportski savezi koji primaju novac od države, dužni su donositi jasne planove trošenja.

Zdravko bi platio za tučnjavu

I za kraj, osobe osuđene zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, ne smiju sudjelovati u sportu sve dok im traje zaštitna mjera zabrane. Ukratko, Zdravko Mamić bi zbog svojih eskapada na Poljudu, gdje se potukao u loži, morao biti izbačen iz sporta na devet mjeseci...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo