MAMIĆ NASLJEĐUJE LEGENDARNOG TALIJANA? / Hrvatski stručnjak najveći kandidat za izborničko mjesto

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata trenutačno je na 77. mjestu Fifine ljestvice najboljih.

19.10.2018.
8:46
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski stručnjak i bivši trener Dinama Zoran Mamić u samo dvije godine stekao je reputaciju na Bliskom istoku. Prvo je oduševio na klupi saudijskog Al Nassra, da bi vrhunac doživio lani kada je s arapskim Al Ainom osvojio povijesnu dvostruku krunu i to u prvoj sezoni u klubu.

Stoga i nije neobično što se sada njegovo ime spominje kao potencijalnog nasljednika legendarnog Talijana Alberta Zaccheronija na klupi Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki pritisak

Slavni stručnjak našao se pod velikim pritiskom nakon niza lošijih rezultata, a s obzirom na to da je u listopadu nije uspio slaviti u prijateljskim utakmicama s Hondurasom (1:1) i Venezulelom (0:2), pitanje je dana kada će Savez povući potez i smijeniti ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedan od glavnih kandidata još je prošlog mjeseca slovio upravo Mamić, ali on je tada to kategorički odbio.

"Iznimno sam ponosan što se moje ime povezuje s klupom reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ona već ima izbornika. Gospodin Zaccheroni je vrhunski trener s velikom karijerom, a ja kao trener Al Aina usredotočen sam samo na iduću utakmicu", poručio je Mamić putem Twittera početkom rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je kako će se postaviti dođe li do konkretne ponude. Otegotna okolnost za Savez je što ga u prosincu čeka Svjetsko klupsko prvenstvo, kojem je domaćin zemlja u kojoj radi. Na njemu bi mu se možda pružila mogućnost da zaigra protiv Real Madrida, što je sigurno izazov kojeg bi teško htio propustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaccheronijev ugovor, inače, istječe po završetku Azijskog kupa, koji traja do 1. veljače.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo