Mamić: 'Vi imate deformacije u mozgu!' Novinar: 'Hvala!'

Zdravko Mamić održao je još jednu konferenciju za novinare u Maksimiru.

15.11.2013.
11:37
VOYO logo

Očekivano, Mamić je novinare okupio kako bi prokomentirao nalaz sportske inspekcije koji kaže da je vlast u klubu nelegitimna. Naime, nalaz inspekcijskog postupka Gradskog kontrolnog ureda u Dinamu otkrio je cijeli niz nepravilnosti.

"Minimalno se dvije godine pisalo o sportskoj inspekciji i isušivanju močvare. Oni su sada došli u klub i ovdje je rješenje koje je Dinamo dobio, ovdje je potpis sportske inspektorice koja je vršila nadzor i tu piše sljedeće. Naređuje se Dinamu da Statutom kluba propiše načine obavještavanja javnosti o funkcioniranju kluba. Mi smo to i dosad radili", započeo je Zdravko Mamić izvanrednu konferenciju za novinare i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamovu Skupštinu čini 98 ljudi, svi imaju čiste papire, niti jedna osoba nema osuđujuću presudu i nema zabranu rada u sportu. Mi samo u Statut moramo unijeti tu odluku, a to nismo ni mogli prije. Mi smo sve te stvari o kojima govorim dužni otkloniti u roku 60 dana. Dakle, sve je normalno. I gdje su onda te dvije godine sijanja straha, da je to močvara i tako dalje? Pa poreznici su ovdje bili 200 puta u posljednje dvije godine i uvijek je sve čisto."

//www.youtube.com/embed/uIR5SUSUQ9Q

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema prljavštine koje čovječanstvo zna ne bi li napakostili Dinamu'

"Dakle, među tih 98 ljudi nema niti jedne osobe koja je pravomoćno kažnjena, osim jedne osobe. A to je gospodin Vidić, koji je 11 mjeseci uvjetno osuđen, ali za uvjetne presude ne postoji zabrana u Zakonu o sportu. To možete provjeriti na internetu u članku 13. Zakona o sportu. Prema tome, vodi se jedan specijalni rat protiv Dinama, i to godinama. Nema prljavštine koje čovječanstvo zna, nema mehanizma koji poznaje UDBA, a koji razara naše mozgove, čime se oni neće poslužiti ne bi li napakostili Dinamu. I ne uspijevaju. Što uspijevaju? Samo to da nemamo normalne uvjete za rad", bjesnio je pred novinarima gazda Dinama.

'Evo još jedna Mamićeva eskapada'

"A ne da nemaju ništa, nego zrak. Puf! Dupli zrak. To je nemoguće, ja sam pričao već puno puta i onda vi kažete, ili vaši urednici, 'evo još jedan Mamićev monolog, evo još jedna Mamićeva eksapada'. A tako će biti i danas jer nikoga ne interesira istina. Pa mi smo osam godina zaredom prvi, osam godina zaredom igramo u Europskoj ligi i Ligi prvaka, uredili smo vlastitim novcima gradsku imovinu. Preko 13 milijuna eura. Podigli infrastrukturu, otkad smo Barišić i ja, dva milijuna posto. Punimo gradski i državni proračun svake godine s najmanje 25 milijuna kuna. I svaki dan smo sve nesretniji i nesretniji Pa tko je tu lud? Tko je tu lud? Kako da mi dalje stvaramo?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Jwmi6MLzkTY

"Ja sve vas gledam u oči, ne znam možete li vi mene pogledati u oči. Ne zbog vas, nego vaših urednika. Pa znamo da lijevi imaju lijeve među lijevima, da desni imaju desne među desnima i tako dalje. Znamo da se članak može naručiti za gemišt i za gablec, a još ak' se 500 eurića da, pa nema nikakvih problema. Mi smo sve pobrkali, ovo je sve kamilica prema onome što se radi u mnogim institucijama, ali u nogometu se nikome ne radi ovo što se radi Dinamu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U posljednjih šest godina smo potrošili 150 milijuna eura'

"Ne razmišljamo o raspisivanju skupštine jer radimo demokratski, nitko to od nas ni ne traži. Pa zar ja da udovoljavam svaki put kad vi imate neku željicu? Ovaj Statut su radili najveći profesori s Pravnog fakulteta. Gdje je tu problem? Profesori koji drže katedru za tu vrstu prava. Pa ne bavim se ja time. Sve je laž, sve što pišete, da ja sastavljam momčad, da ulazim u svlačionicu i tako dalje, sve lažete. Ima krivih stvari koje radimo, ali smo još uvijek space shuttle prema svima ostalima. Samo hrvatski čovjek ti može sve oprostiti osim uspjeha. U posljednjih šest godina smo potrošili 150 milijuna eura. Jeste li se vi nekad zapitali tko je ostvario toliko milijuna eura? Pa to je napravila neka uprava, neki nogometaši, a to je u ovoj državi potrošeno. Na svim našim igralištima svijetli kao u Betlehemu i na svima treniraju naša zagrebačka djeca. Pa ovaj nalaz sportske inspekcije je najveći kompliment za Dinamo, a vi nam nikad niste dali pravu priliku da od Dinama napravimo još veći klub nego što već je. Nije u redu", rekao je Mamić pa poimence napao novinare:

//www.youtube.com/embed/3yXKXyjS_r4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije u redu što ni ti Ničota ni ti Lisički ne možete napisati ništa u korist Dinama jer vi imate deformacije u mozgu", bjesnio je Mamić i dobio odgovor: "Hvala", nakon čega je dodatno povisio ton:

"Naravno da ti imaš izdajnike u našoj svlačionici. I ti si ponosan na taj način rada. A to znamo iz pouzdanih izvora", zaključio je Mamić presicu, koja je ovoga puta trajala "samo" 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/0Uez4y2Yd9M

Nalaz sugerira – vodstvo kluba je nelegalno

Podsjetimo, sportska komisija je u četvrtak objavila nalaz u kojemu je glavni zaključak da se članovi Dinamove Skupštine, Izvršnog odbora i uprave moraju birati među svim članovima, te da svi članovi imaju pravo birati i biti birani, što do sada nije bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, nalaz pokazuje da je aktualno vodstvo Dinama nelegalno i da bi se u klubu trebali provesti novi izbori.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo