MAMIĆ KRENUO PO PRAVOG KAPITALCA: / Dinamo će potrošiti pravo bogatstvo na mladog i talentiranog stopera?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Argentinac vrijedi čak četiri milijuna eura na Transfermarktu, što je odveć visoka cijena za hrvatske prilike

30.7.2020.
9:40
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U moru transfer-spekulacija koje ovih dana okružuju Maksimir, jedna se čini posebno zanimljivom. Poznato je već da Zoran Mamić traga za pojačanjem u obrani i to ne bilo kakvim već kvalitetnim, a isplivalo je jedno dosta skupo i interesantno ime.

Naime, prema napisima argentinskih medija Dinamo je targetirao braniča Independientea i povremenog reprezentativca Argentine, Alana Franca. Francu su tek 23 godine i ove je sezone, prije korona-pauze, upisao 18 nastupa za svoj klub u Superligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

BUENOS AIRES,13.02.2020: Alan Franco during the match between Independiente (ARG) and Fortaleza (BRA) for Conmebol Sudamericana Cup at Libertadores de Amrica Stadium, in Buenos Aires, Argentina. (Photo: Nstor J. Beremblum / Alamy News),Image: 499432191, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Problemi s odštetom

Argentinac vrijedi čak četiri milijuna eura na Transfermarktu, što je odveć visoka cijena za hrvatske prilike, pa su "modri" navodno krenuli licitirati s nešto manjim ciframa. Ponudili su 2.3 milijuna eura plus bonusi, ali time bi dobili samo 65 posto vlasništva nad igračem, a ostalih 35 posto isplaćivali bi kroz godinu dana. No, Argentinci su tu ponudu odbili i ustraju na visoka četiri milijuna eura, odnosno potpuni otkup Franca.

Valja svakako reći kako je Argentina trenutno idealno mjesto za kupnju igrača. Nogomet se tamo zbog korone ne igra već pet mjeseci, klubovi su u jako lošim financijskim situacijama, a igrači postaju iznimno nestrpljivi i traže bilo kakav ulaz prema Europi. S druge strane, klubovi upravo zbog teške situacije pokušavaju izvući što više novca mogu od europskih klubova, pa nastaje ovakva zavrzlama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo