MAMIĆ ĆE MOŽDA VRATITI PROBLEMATIČNU ZVIJEZDU U MOMČAD: / Ali prvo mora napraviti ovo

Image
19.3.2016.
14:10
VOYO logo

`Junior Fernandes sada trenira s drugom momčadi, bit će tamo dok ne zasluži povratak u prvu ekipu. Što je napravio? Ozbiljan prekršaj. Dinamo se pokazao korektnim i fer u odnosu s njime. Ne bi puno klubova napravilo to što smo mu mi napravili u karijeri, ali bili bi nepošteni kada bi rekli da on nije zaslužan za uspjehe Dinama. On je igrač koji radi razliku kada hoće, ali ima specifičan mentalitet i razmišljanje. S time se stalno treba boriti. A nekada dođe do zida, pa čovjek mora tako reagirati. Ne znam što će s njime biti u budućnosti, ali sve ovisi o njemu`, prenosi Goal izjavu Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fernandez ima financijski najunosniji zugovor u Dinamovoj momčadi, no zbog toga kod Mamića nema povlastice. `On je igrač Dinama baš kao i svatko drugi. I izborio se za svoj ugovor. Nitko mu to nije poklonio, njegovi su menadžeri tako ispregovarali`, kazao je strateg Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

`Dinamo je taj koji odlučuje`

Mamić se osvrnuo na utakmicu s Hajdukom, u koju ulazi optimistično. `Čeka nas drugi dio splitske epizode. Kao što sam u najavi rekao, meni je ova utakmica puno važnija. Mi želimo zadržati odstojanje u odnosu na Rijeku, potvrditi rezultat s Kupa, ali ponovo dobro odigrati i uzeti tri nova boda. Sav respekt Hajduku, ali Dinamo je taj koji odlučuje na terenu. Sigurno možemo ponoviti svoju dominaciju. Znali smo u Splitu biti i dojmljiviji nego u srijedu. Meni je naša najbolja utakmica na Poljudu bila kada smo tamo pogotkom Halilovića u posljednjoj minuti slavili 2:0`, poručio je.

"Klub se pokazao izuzetno korektnim i fair kada smo ga kupili dok je bio ozlijeđen što ne bi napravilo puno klubova, ali isto tako treba priznati da je on to zaslužio i donio nam puno toga dobroga u domaćim natjecanjima i Ligi prvaka. Ipak, on ima specifičan mentalitet s kojim se borimo, ali nekada se jednostavno dođe do zida i mora se reagirati na ovakav način", rekao je Mamić i naglasio da Junior neće konkurirati za sutrašnji ogled protiv Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo puno kvalitetnih igrača i ne sumnjam da će ga oni koji će igrati odlično zamijeniti. Brekalo normalno trenira i konkurira za utakmicu", zaključio je trener Dinama koji je nakon konferencije za novinare održao s prvotimcima Dinama posljednji trening prije puta u Split.

Podsjetimo, već duže vrijeme Junior Fernandes ljuti trenera ModrihZorana Mamića. I obratno! U susretu 25. kola HNL-a između Istre 1961 i Dinama na Aldo Drosini (pobjeda Dinama 1:0), Zoran Mamić je mijenjao Fernandesa nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena. Prilikom izlaska iz igre, Junior Fernandes je bio vidno nezadovoljan. Kasnije je Mamić novinarima kazao kako ga je izvadio iz igre jer nije bio dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko na kritiku reagira dobro, a netko loše… Vidjet ćemo", kazao je Mamić na presici uoči utakmice protiv Slaven Belupa prije dva tjedna. Njegove riječi kao da su bile nagovještaj onoga što se danas dogodilo na treningu.

Image
ZORAN MAMIĆ U ČUDU: /

'Kapetan Dinama da se ne nada pozivu reprezentacije Hrvatske?'

Image
ZORAN MAMIĆ U ČUDU: /

'Kapetan Dinama da se ne nada pozivu reprezentacije Hrvatske?'

Mamić je potpuno izgubio strpljenje sa Čileancem koji je, čini se, svog trenera ovoga puta prilično žestoko naljutio, pa je po hitnom postupku potjeran u drugu momčad. U ovom trenutku još uvijek se ne zna što se točno dogodilo. Dinamo je u službenom priopćenju to predstavio kao "nedisciplinu". Za sada ne žele otkriti ništa detaljnije, u klubu to za sada skrivaju kao "zmija noge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

"Zbog nediscipline na treningu Junior Fernandes je izbačen u drugu momčad u kojoj će provesti do daljnjega. Razlog njegovom izbacivanju nije forma, njegove igre, prijašnje trenerovo nezadzvoljstvo, nego novi momenat. Nedisciplina. I to je to", kazala nam je glasnogovornica Dinama Sandra Špičić.

Junior Fernandes do dalnjega u drugoj momčadi

Junior Fernandes tako će do daljnjega trenirati pod palicom Željka Sopića. A ovime je pogođen i Dinamo. I to jako. Iz razloga, što su Modri u samo dva dana ostali bez dva važna krilna napadača. Marka Pjace i Fernandesa. Pjaca je u srijedu u prvoj polufinalnoj Kup utakmici protiv Hajduka slomio desnu ključnu kost zbog koje je završio van stroja i na operaciji. Trebao bi se oporavljati od 4 do šest tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šansa za Brekala

Sad kad nema Pjace i Fernandesa, Mamić će najvjerojatnije morati dati šansu u prvoj momčadi mladom Josipu Brekalu. Brekalo bi od prve minute mogao zaigrati u derbiju na Poljudu protiv Hajduka ove nedjelje.

Image

Ovaj slučaj malo podsjeća na onaj sa Sammirom, iako je Sammir u studenom 2013. godine bio izbačen iz prve momčadi zbog, kako je to tada Zoran Mamić objasnio, "opetovanog iskazivanja nepoštivanja prema klubu i suigračima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je i prije pokazivao 'zube'

I mladi nogometaš Robert Murić, odbjegli Dinamov sin koji trenutno igra za drugu momčad Ajaxa, također je 2014. godine bio izbačen iz prve momčadi. Međutim, Murić je bio izbačen iz prve momčadi jer je otkrio Mamićima kako želi u Ajax. Znači ne zbog nediscipline.

Tad su bijesna braća Mamić, uvidjevši da će jedan veliki dragulj pobjeći iz Maksimira za sitniš, potjerala Murića među juniore s obrazloženjem da nema smisla forsirati mladića koji će na ljeto napustiti njihovo gnijezdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Cleyton

Sjetimo se i slučaja Cleytona, koji je trebao zamijeniti Sammira u momčadi. Cleyton je 2014. godine stigao iz Kayserispora s reputacijom "mirnog obiteljskog čovjeka", ali bio je daleko od toga. Cleyton se u vidno alkoholiziranom stanju potukao, pa i dobio batina u zagrebačkom noćnom klubu Pepermintu. Brazilac se od bolova nije pojavio na jutarnjem treningu, pa je hitnim postupkom i suspendiran. Fernandes je tada bio s njim, ali za razliku od svog tadašnjeg suigrača nije dobio batine.

Srednjak Machada

Što se tiče ove sezone, jedini koji je od trenera Mamića dobio ozbiljnije "po nosu" izbacivanjem iz prve momčadi bio je Machado, i to zbog onog svog srednjaka upućenog zapadu maksimirskog stadiona u susretu 3. pretkola Lige prvaka protiv Moldea. Portugalski nogometaš je neprimjerenom gestom reagirao na zvižduke navijača koji su tako pozdravili njegov izlazak iz igre u 65. minuti susreta. Sudac ga je kaznio crvenim kartonom iako je bio izvan terena, a Mamić ga je nakon toga izbacio iz prve momčadi i kaznio sa 100 000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo