MALO TKO SE USUDI OVO REĆI: / Slavni hrvatski komentator zna koji je najveći Hajdukov problem - 'Nije kriv Tudor ni treneri'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Istaknuo je kako nije toliko problem ni u Tudoru niti bivšim trenerima, već je možda razlog u igračima

20.7.2020.
22:17
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Bivši igrač Dinama, a danas stručni komentator, Igor Cvitanović, analizirao je Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke u HRT-ovoj emisiji Stadion. Rijeka je slavila na Poljudu rezultatom 3:2, a bila je to svakako napeta i uzbudljiva utakmica, no Cvitanović je našao i zamjerke posebice kod Hajduka.

"Neću govoriti o Simonu Rožmanu, već o ekipi koja je pokazala energiju i jako dobru utakmicu. Naravno da trener radi tijekom tjedna s ekipom i pravi taktičke zamisli, ali igrači to provedu u djelo na terenu. Gledali smo ne samo dobru Rijeku već i Hajduk, vidjeli smo jedan kvalitetan derbi. U svakoj kvaliteti dogode se i pogreške koje usmjere tok utakmice", veli Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Stanko Juric, Ivan Dolcek, Leon Krekovic Photo: Matija Habljak/PIXSELL

'Nije kriv Tudor'

Komentirao je i promjenu sustava kod Hajduka s tri na četiri čovjeka u zadnjoj liniji. "Ne vjerujem da je to utjecalo. To su igrači koji su naviknuti igrati u različitim formacijama, prošli sve sustave u nogometu. Nemoguće da se Dimitrov koji je došao iz strane zemlje ne može prešaltati na drugačiji sustav", rekao je Cvitanović.

Zatim je istaknuo kako nije toliko problem ni u Tudoru niti bivšim trenerima, već je možda razlog u igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, tako ispada, Hajduk je peti. To je sigurno jako razočaravajuće za upravu i navijače. Hajduk treba podvući crtu i reći jasno i glasno koji igrači nisu za klub. Nisu problem ni Tudor ni bivši trener, već igrači koji su dovedeni iz razno-raznih razloga jer netko ih je doveo. Tudor nije imao izbor dovesti nekoga, napravio je korektnu igru, ali rezultat ne prati. A sve uvijek boli rezultat", veli Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo