Navijači mogu slaviti: Nevjerojatna sreća za Rijeku!

Suparnik Rijeke u 3. pretkolu Europske lige neće biti norveški Tromso kako su svi očekivali, već Vikingur, klub s Farskih Otoka koji je uglavnom 'kanta za napucavanje' u europskim kupovima.

24.7.2014.
22:44
VOYO logo

Rijeka je rutinski izbacila Ferencvaros u 2. pretkolu Europske lige, a u sljedećoj fazi ih čeka još lakši posao. Nema potrebe lagati i govoriti kako danas 'svi igraju nogomet', Kekovim trupama će veći problem biti otputovati na otočje na sjevernom Atlantiku, na tromeđi Škotske, Norveške i Islanda, nego se 'pohrvati' na travnjaku.

Tamo će ih čekati klub koji postoji samo šest godina i koji u tih šest godina je navikao na 'gaženje'. Prije četiri godine Besiktas ih je pregazio rezultatom 7:0, pa 2012. godine bjeloruski Gomel još jače deklasirao (ukupnih 10:0). U posljednje dvije godine u Europskoj ligi imaju malo više sreće, čak su upisali i pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani su prošli Inter iz Turkua, da bi od rumunjskog Petrolula nastradali sa 7:0, dok su ove sezone senzacionalno izbacili čak dva suparnika, što je povijesni uspjeh njihovog nogometa.

Na putu do Rijeke su bili bolji od latvijske Daugave (3:2), dok su norveški Tromso šokirali na gostovanju (2:1), nakon prve utakmice bez golova. Norvežanima nije pomoglo što su poveli, zaradili su crveni karton i šokantno ispali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Rijeka je za klasu bolja momčad od Norvežana. Vikingur ima dva stranca, 40-godišnjeg Mađara Tamasa Gezu na golu, te dvostruko mlađeg Srbina Filipa Đorđevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo