Ma kakva Srbija: 'Ova je pobjeda još značajnija!'

U sjeni velikog slavlja Vatrenih protiv Srbije na Makismiru, dogodile su se još dvije pobjede hrvatskih mladih reprezentacija u savršenom nogometnom vikendu.

25.3.2013.
14:48
VOYO logo

"Ova pobjeda kadeta protiv Francuza po meni ima već značaj za hrvatski nogomet nego pobjeda seniora protiv Srbije", prokomentirao je uspjeh 17-godišnjaka Boro Primorac, Mostarac koji već dugi niz godina radi kao najbliži asistent Arsenea Wengera u Arsenalu.

Primorac je gledao pobjedu Hrvatske protiv Francuske (1:0) na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju, te je bio impresioniran igrom mladića koje predvodi bivša legenda Hajduka, Ivan Gudelj. Uostalom, o igri naših klinaca dovoljno govori činjenica da su na izlučnom turniru pobijedili Španjolsku i Francusku, a očekuje ih još utakmica s Belgijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EURO će se održati u Slovačkoj od 5. do 17. svibnja, a samo osam najboljih reprezentacija 'starog kontinenta' će se boriti za naslov prvaka. Zapravo, sedam pobjednika skupina i domaćin Slovačka. Tamo dakle, neće biti niti Francuske ni Španjolske, nogometnih velesila koje je poharala sjajna generacija predvođena dinamovcem Alenom Halilovićem i hajdukovcem Josipom Bašićem.

"Rekao bih čak da je ovo najveći uspjeh u mlađim uzrastima jer malo tko na svijetu može se pohvaliti da je zaredom pobijedio Španjolsku i Francusku. Vjerujem da možemo daleko dogurati i da ćemo se boriti za naslov prvaka Europe", bez imalo kompleksa je izbornik Gudelj najavio EURO za Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazalo se da imamo zrelost i kvalitetu da dobijemo Francuze bez pet standardnih igrača, bez Roguljića, Šunjića i Brodića koji su bili suspendirani te Džijana i Murića na koje nisam mogao računati. Postavili smo taktički zrelo, sa šestoricom veznih igrača, defakto bez napadača, a opet smo imali podjednak broj šansi kao i Francuzi. Dobro smo ih skautirali. Znali smo da su fizički moćni i da imaju kvalitet, trojica njihovih igrača već igraju prvu ligu, a najbolji, Moussa Dembele iz PSG-a, bit će svjetska klasa", kazao je Gudelj i zaključio kako talentirani igrači moraju dobiti šansu u seniorima već sa 16 godina, kao što to ima priliku Halilović u Dinamu:

"U Dinamu to shvatili i izvrsno promoviraju svoje mlade igrače. Evo Halilovića su već povukli i neće igrati protiv Belgije jer žele da trenira s prvom momčadi. Žao mi je što isti slučaj nije s Bašićem, koji je kapetan ove generacije, a on bi po svemu trebao biti standardni prvotimac Hajduka. Ne ulazeći u razloge, moram reći da mi je krivo što Roguljić nije bio u Hajduku. Jer zamislite kakva bi to momčad bila s Roguljićem, Bašićem, Vojkovićem... To je stvar politike kluba. Trener je taj koji mora dati svoj obol, ideju i slično, ali klub mora odrediti politiku prema mladim igračima, a oni moraju igrati odmah, a ne čekati da uhvate 18 ili 19 godina...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo