LYON DOBIO NOVOG TRENERA, ALI SVI PRIČAJU SAMO O NJEMU: / Najveći majstor slobodnjaka vratio se u klub u kojemu je oduševljavao svijet

Image
Foto: Profimedia

Sada, deset godina kasnije, vratio se, ali u novoj ulozi

27.5.2019.
20:33
Profimedia
VOYO logo

Generacije prolaze i prolazit će, ali teško će se opet pojaviti takav majstor slobodnih udaraca kao što je bio Juninho Pernambucano.

Mogli ste napraviti prekršaj i na 35 metara, ali obrana bi svejedno bila pod strepnjom kada je on hvatao zalet. Sjajnom Brazilcu danas su 44 godine, a svijet je najviše oduševljavao dok je bio u Lyonu u kojemu je proveo osam godina i kada je taj klub dominirao francuskim nogometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genesio otišao

Sada, deset godina kasnije, vratio se, ali u novoj ulozi. Naime, Lyon ga je imenovao novim sportskim direktorom, a valjda će u njoj biti jednako uspješan kao i na terenu na kojemu je u 343 nastupa postigao, za veznjaka impresivnih, 100 pogodaka uz 62 asistencije.

Još jedan Brazilac stigao je u ove sezone trećeplasiranu momčad Ligue 1 koja je i promijenila trenera. Bruno Genesio odstupio je, a na njegovo je mjesto stigao Silvinho kojemu će to biti prvi samostalno iskustvo. Bio je pomoćnik Titeu u Brazilu, Manciji u Interu, a kao igrač bio je u Barcleoni, Arsenalu, Man. Cityju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo