LUKSUZ NA KVADRAT: / Tko zna žali li Slaven Bilić sada zbog odlaska iz Turske

Image
11.4.2016.
21:15
VOYO logo

"Kada sam došao ovdje prisjetio sam se nekih prošlih vremena. Na terenu nije bilo trave, a sada Beşiktaş ima jedan od najmodernijih stadiona na svijetu, a takvog i zavređuje", izjavio je pri njegovu otvorenju turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, nekoć i sam poluprofesionalan nogometaš.

Luksuz na sve strane

Uz manje važne podatke koji se odnose na više od 2000 kvadratnih metara površine koju zauzimaju restorani, više od 2500 metara kvadratnih njihove terase i kapacitet VIP parkirališta od 600 vozila, treba naglasiti da je rekonstruirani stadion sada može primiti nešto više od 43,000 posjetitelja koji će uživati u pravom luksuzu na njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će, primjerice, moći vidjeti sporne detalje utakmice ili snimku pogodaka na zaslonima naslona na sjedalima ispred svojih, a i koristiti se blagodatima Wi-Fi tehnologije. Sam stadion opremljen je nekim ekološki prihvatljivim značajkama koje će biti pogonjene solarnom energijom, skladištit će kišnicu kojom će se kasnije navodnjavati travnjak...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Gomez za povijest

Sam teren smješten je na 3.5 metra ispod razine mora i ima hibridni travnjak, prvi takav u Turskoj. Posebna je pažnja posvećena i razglasu stadiona, s kojega će, pak, svaki od posjetitelja imati dobru preglednost na ono što se zbiva ispod njih.

Ostaje zapisano da je prva utakmica ondje odigrana bila sraz Beşiktaşa i Bursaspora, da su prije nje policijske snage vodenim topovima i suzavcima smirivale nerede ispred njega, odnosno da su navijači domaćeg kluba po prvi puta nakon 1065 dana bodrenja kluba po ostalim stadionima napokon i stigli 'kući'. Pobijedili su igrači Beşiktaşa u tom ogledu rezultatom 3:2, a prvi pogodak na novom stadionu kluba kojeg je od 2013. do prošle godine vodio Slaven Bilić, postigao je Mario Gomez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/iTdXXLJ3At6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo