LUKAVI ALLEGRI POVUKAO JE DVA KLJUČNA POTEZA I NADMUDRIO ENGLEZE: / 'U četvrtfinalu ne želim samo jednu momčad'

Image
Foto: AFP

Juventusov trener preokrenuo je utakmicu s dvije ključne zamjene

8.3.2018.
8:35
AFP
VOYO logo

Trener Juventusa Massimiliano Allegri bio je jedna od ključnih čovjeka u prolazu Juventusa u četvrtfinale Lige prvaka. Stara dama slavila je protiv Tottenhama na gostovanju 2:1 i plasirala se dalje usprkos tome što su neki važni statistički podaci bili na strani Engleza (udarci 23-9).

Dvije zamjene promijenile ključ

JUVENTUS U MANJE OD TRI MINUTE ŠOKIRAO WEMBLEY: Stara Dama digla se iz pepela, slomila Tottenham i plasirala u četvrtfinale LP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobijediti na Wembleyu nikako nije lako, mučili smo se s izgubljenim loptama, tako su i poveli, ali nismo gubili samopouzdanje. Mislim da smo zasluženo prošli dalje", rekao je Massimiliano Allegri.

Utakmica je promijenila svoj tijek kada su Kwadwo Asamoah i Stephan Lichtsteiner ušli umjesto Blaisea Matuidija i Medhija Benatije u 60. minuti. Alex Sandro je dobio prostor prema naprijed, a Lichtsteiner je dobio zadatak izmoriti Sona koji je radio probleme Juventusovoj obrani svojom hitrinom cijelu večer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravio sam zamjene jer trebalo mi je driblinga i svježine. Asamoah je sjajan dodavač i veoma je podcijenjen u svojoj karijeri. A sad nam treba da se Mandžukić, Cuadrado i Bernardeschi oporave. Sljedeće utakmice u Seriji A će biti ključne", prenosi Football Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja ponekad napravim neke štete

Pohvalili su stručnjaci njegove izmjene i taktičke promjene.

"Igrači dobivaju utakmice. Ja ponekad napravim neke štete i pokušavam ih ispraviti, ali sam ponosan što treniram ovu grupu igrača", zaključio je Allegri, a otkrio je kako u sljedećoj fazi ne želi samo Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U obje smo utakmice zaslužili više"

S druge strane Mauricio Pochettino bio je, naravno, razočaran, ali nakon susreta protiv Borussije Dortmund, Real Madrida i Juventusa u ovogodišnjoj Ligi prvaka primijetio je važnost iskustva za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U manje od tri minute primili smo dva gola, iz dvije velike pogreške, i zato smo ispali. U obje smo utakmice zaslužili više. No, ponosan sam, igrali smo fantastičan nogomet, dominirali, a sve je to dio sazrijevanja. Razočarani smo samo rezultatom", rekao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo