LUDNICA U ENGLESKOJ: / Bale spasio Chelsea i Matea Kovačića, Spursi u Europi; 'Još važnije za navijače da su ispred Arsenala'

Image
Foto: Profimedia

Spursi čudesnim preokretom ipak uhvatili Europu

23.5.2021.
19:07
Profimedia
VOYO logo

Zadnje kolo Premiershipa u nedjelju poslijepodne donijelo je svih deset utakmica i bilo je i više nego uzbudljivo. Nekoliko momčadi borilo se za Europu, a to su bili Liverpool, Leicester, Chelsea, West Ham, Tottenham, Arsenal i Everton. Rezime je sljedeći:

Liverpool treći, Chelsea četvrti, Leicester peti

City je prvi, United drugi, Liverpool treći, Chelsea četvrti, Leicester peti, West Ham šesti i Tottenham sedmi. Najveći gubitnici su Topnici na 8. mjestu ljestvice. Everton je pak torpediran od prvaka Cityja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi put u 25 godina da se klub iz sjevernog Londona Arsenal nije uspio kvalificirati u Europu", javljaju engleski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je s dva gola najskupljeg pojačanja kluba u povijesti Nicolasa Pepea dobio Brighton, a cijelo vrijeme izgledalo je kao da će ta dva pogotka biti dovoljna da Topnici preskoče Spurse i ugrabe sedmo mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu. Ipak, to se nije dogodilo zbog drame na utakmici Tottenhama i Leicestera u Leicesteru koja je završila 4:2 za Spurse. Leicester je vodio 1:0 i 2:1, da bi Bale u završnici zabio dva gola a Schmaichel ranije autogol za 2:2 i došlo je do preokreta koji je rastužio navijače Arsenala. Točnije, Topnici su bili su u Europi do 87. minute, kada je Bale zabio za vodstvo Tottenhama...

Bale junak Londona

"Gareth Bale je kasnim golovima protiv Lisica gurnuo Tottenham u Konferencijskuligu, ali što je još važnije za navijače Spursa, završavaju sezonu ispred Arsenala", stoji u tekstu The Suna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bale je tako i izbacio Leicester iz Lige prvaka, rastužio navijače Arsenala ali i spasio Chelsea koji je u jednoj od bitnijih utakmica sezone izgubio od Aston Ville 2:1. Villa je na svom terenu imala 2:0 ali Chelsea je ipak uspio zabiti počasni gol ali i utakmicu završiti s igračem manje. Aston Villa je golovima Traorea i ElGhazija slavila protiv Chelseaja za koji je zabio Chilwell, a Mateo Kovačić je igrao za Chelsea do 66. minute.

Ugledni engleski Guardian izvještava i naglasak daje na Liverpoolu i Chelseaju da su "uspjeli izboriti Ligu prvaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je rutinski na svom terenu obranio 3. poziciju 2:0 slavljem nad Crystal Palaceom (Mane dao oba gola). U Europu će i West Ham, koji je s 3:0 pobijedio Southampton, dok je prvak City s 5:0 "potopio" Everton.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo