BUM, TRES, DINAMO URNEBES / Liga prvaka i ukupno tri europska natjecanja: Zagreb će prodrmati neviđeni spektakl koji jednostavno ne smijete propustiti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

San svakog navijača je da njegov klub igra svaki dan. Dinamovci su to napokon i dosanjali, plava groznica čitav će tjedan drmati Zagrebom

23.10.2023.
10:15
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Kao i ovogodišnjeg kasnog proljeća, Zagrebom se širi virus zvan Dinamo. U svim mogućim oblicima - nogometnom, malonogometnom, košarkaškom. U Zagreb dolazi Liga prvaka, klub pokrenut iz navijačke ljubavi i strasti ima šansu probiti se u sam europski vrh.

Image
ULAZNICE SU VEĆ U PRODAJI /

Stigao je raspored Lige prvaka za plavi kaos u Ciboni, a u ludi tjedan se ubacio i 'veliki' Dinamo s dvije utakmice na Maksimiru

Image
ULAZNICE SU VEĆ U PRODAJI /

Stigao je raspored Lige prvaka za plavi kaos u Ciboni, a u ludi tjedan se ubacio i 'veliki' Dinamo s dvije utakmice na Maksimiru

Futsal Dinamo furioznim je proljećem osvojio povijesni naslov prvaka, ali već je ulaskom u finale doigravanja izborio nastup u Glavnoj rundi Lige prvaka. Odmah se znalo kako će se Plavi kandidirati za domaćinstvo skupine, a UEFA jednostavno nije imala razloga odbiti tu kandidaturu. Scene s polufinalnih i finalnih utakmica u Dvojci i Ciboni obišle su svijet i oduševile svakoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U utorak, 24. listopada, počinje spektakl kojeg je malo tko očekivao u počecima Futsal Dinama. Švedski Orebro prva je prepreka malonogometašima hrvatskog prvaka, utakmica počinje u 19 sati.

Preostale dvije utakmice Plavi će igrati u srijedu i petak, protiv poljske Lubawe odnosno crnogorskog Titograda, također s početkom u 19 sati. Podsjećamo, samo prvoplasirana momčad iz skupine izborit će plasman u Elitnu rundu, među 16 najboljih europskih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šampionske završnice, dinamovci su i u novu sezonu krenuli uspješno. Osvojen je Superkup rušenjem Šibenika i Olmissuma, a zatim su u prve dvije utakmice prvenstva svladani još jednom Olmissum, ali i Torcida. Nakon toga upisan je poraz na gostovanju kod Squarea, ali to dečke u plavom nije poljuljalo, već tjedan dana kasnije pregažen je Osijek u Dvojci.

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Odlična forma igrača Futsal Dinama nagovještava pravi spektakl u Ciboni gdje će navijači predvođeni Bad Blue Boysima gromoglasnim navijanjem svoje ljubimce voditi do novih pobjeda.

Ulaznica još ima, tako da ako ih još niste nabavili požurite, mogli biste požaliti ako propustite ovaj plavi kaos u Draženovu domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima toga još...

I dok će se na drugom kraju grada u četvrtak odmarati od Lige prvaka, navijači Dinama neće imati mjesta za odmor. Naime, na Maksimir toga dana stiže Viktoria iz Plzena u sklopu trećeg kola skupine Konferencijske lige.

Bit će to izrazito važna utakmica za trupe Sergeja Jakirovića, što zbog samog europskog plasmana, što zbog ispiranja gorkog okusa u ustima nakon neočekivanih poraza od Ballkanija (0-2) i Gorice (1-2). Žele li uhvatiti prvo mjesto u skupini, Plavi moraju svladati češku momčad, ali isto i ponoviti u Plzenu u četvrtom kolu. No, o tom potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u klubu nije nimalo laka, zbog problema u samoj organizaciji kluba pate igrači i navijači. Rezultati nisu bajni, a samo pukom srećom i kiksevima rivala stanje na ljestvici izgleda prihvatljivo. Strateg Plavih morat će galvanizirati momčad za nadolazeće utakmice, bile one europskog ili HNL karaktera.

U cijeloj toj priči pomoći će im naravno Bad Blue Boysi i ostali navijači, koji će još jednom pokazati da su uz klub onda kada je najteže. Maksimir ima lijepa sjećanja na češku Viktoriu (3-1 iz 2019. godine), pa neka tako bude i u 2023. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste mislili da je to sve od Dinama, prevarili ste se. U nedjelju se na Maksimiru igra i gradski derbi između Dinama i Lokomotive. Družba s Kajzerice u posljednje je vrijeme postala crna mačka Dinamu, a u ovoj situaciji tri boda za momčad iz Maksimira nasušno su potrebna. Bit će to izuzetno interesantna utakmica u kojoj će igračima biti potrebna velika podrška s tribina.

Ali, to nije sve

Već smo nabrojali pet utakmica - tri malonogometne i dvije nogometne. Međutim, u taj ludi plavi tjedan ubacio se i košarkaški klub Dinamo. Ove sezone, košarkaši Dinama nastupaju u europskom natjecanju Alpe Adria Kup. U prvoj utakmici u Češkoj poraženi su od momčadi Usti nad Labem, iako su veći dio utakmice proveli u vodstvu. Priliku za popravni imali su u nedjelju protiv Cedevite Junior koju su porazili s 91-64, a u srijedu ih očekuje premijerni europski nastup na domaćem parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U goste stiže austrijski OSC Capital Bulls, a utakmica se igra u Dvojci Doma sportova s početkom u 20.30 sati. Dakle, nakon važne utakmice Futsal Dinama i Lubawe u Draženovu domu, samo nekoliko stotina metara dalje KK Dinamo ima svoju europsku premijeru u Zagrebu.

Pakleni kraj listopada bit će prava poslastica za ljubitelje plave boje i svetog imena, romantičnije od ovoga ne može. S jedne strane euforija, velika očekivanja i čista navijačka emocija, a s druge teška situacija i potraga za izlaskom iz krize. Sve to nekako obilježava ime Dinamo kroz povijest, ali vjerni navijači uvijek su bili i bit će tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što ćete vi raditi idućih dana?

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo