LUDE BROJKE: / Znate li tko je najskuplji nogometaš u 2015. godini?

Image
Foto: AFP

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je na svojim internetskim stranicama neke zanimljive podatke o transferima igrača u prošloj kalendarskoj godini. U njoj je klubove promijenilo 13.

23.1.2016.
10:30
AFP
VOYO logo

FIFA je podatke prikupila direktno od 209 nogometnih saveza koje su njene članice, kao i više od 6500 svjetskih klubova. Čini ju to, pohvalila se, kompletnijim, preciznijim i pouzdanijim izvorom u odnosu na ostale. Usporede li se prošlogodišnje brojke s onima godinu dana starijima dolazi se do podatka o 3.1 posto većem prometu igrača i novom rekordu. Također, podatak o 4.18 milijardi američkih dolara potrošenih na transfere znači da je potrošeno 2.6 posto novca više u odnosu na godinu ranije i čak 44.2 više u odnosu na 2011.

De Bruyne najskuplji

Najskuplji transfer godine bio je onaj Kevina de Bruynea iz Wolfsburga u Manchester City za koji su izdana bankovna jamstva u iznosu od 74 milijuna eura. Slijede promjene klubova Angela Di Marije iz Manchester Uniteda u PSG za 63 milijuna eura, odnosno samo pola milijuna eura jeftiniji prelazak Raheema Sterlinga iz Liverpoola u Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Hrvata, najviše je plaćen Mateo Kovačić kojega je Real Madrid doveo iz Intera u transferu vrijednom 28 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo