LUDA ZAVRŠNICA U GYORU: / Naše reprezentativke u posljednjoj sekundi ispustile pobjedu!

Image
Foto: PIXSELL

U susretu 3. kola skupine 4 europskih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019.

19.10.2017.
18:58
PIXSELL
VOYO logo

Nakon uvodnog remija kod Ukrajine te varaždinskog poraza od Švedske, izabranice Božidara Miletića su u Gyoru osvojile bod protiv Mađarske. Nažalost, hrvatske nogometašice su drugi pogodak primile u četvrtoj minuti sudačke nadoknade iz slobodnog udarca.

Šok u zadnjim sekundama

Mađarska je povela u 75. minuti golom Henriette Csiszar koja je iskoristila pogrešku naše vratarke Stephanie Bukovec. Izjednačili smo u 79. minuti nakon kornera kojeg je odlično izvela Iva Landeka, a pogodak glavom zabila Sandra Žigić. Samo tri minute kasnije kristina Šundov je pogodila vratnicu nakon ubačaja Izabele Lojne. Do potpunog preokreta je došlo u 90. minuti kada je Isabella Dujmenović nakon kornera dovela Hrvatsku u vodstvo. Žigić je ubacila na drugu vratnicu, Ana Jelenčić je vratila loptu u sredinu, a Dujmenović zabila za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se činilo kako će hrvatske nogometašice upisati prvu pobjedu u kvalifikacijama, Csiszar je zabila iz slobodnog udarca za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajk Dankinja

Drugi susret iz ove skupine između Švedske i Danske trebao se igrati u petak, ali je odgođen nakon što su danske nogometašice odbile putovati u Gotheborg zbog sukoba s čelnicima Danskog nogometnog saveza (DBU). Danske nogometašice već mjesecima pregovaraju s vodstvom saveza oko premija i nakon što nije postignut dogovor odbile su nastupiti.

"Mnogo stvari nas je podijelilo," kazao je glasnogovornik DBU-a dodavši kako savez sada očekuju sankcije, možda čak izbacivanje iz kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo DBU-a je objavilo kako će povećati proračun za ženski nogomet sa 350.000 na 727,000 eura godišnje. Zanimljivo, u Norveškoj nogometašice dobivaju iste novčane nagrade i premije kao i njihovi muške kolega. Nedavno su štrajkom zaprijetile i Amerikanke nezadovoljne statusom koji imaju pri Američkom nogometnom savezu.

Upitna sljedeća utakmica

"Nikada se nismo našli u ovoj situaciji, mi se pripremamo kao da će se utakmica ipak igrati," kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je već najavila kako će u petak otvoriti slučaj protiv Danskog nogometnog saveza ukoliko se utakmica ne odigra.

Upitna je i utakmica između Hrvatske i Danske koja se treba igrati 24. listopada u Zaprešiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno na ljestvici vode Danska i Švedska sa po tri boda, Hrvatska ima dva boda, a Ukrajina i Mađarska po jedan bod. Plasman na SP će izboriti pobjednice skupine, dok drugoplasirana ekipa ide u dodatne kvalifikacije.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo