GUARDIAN PREDSTAVIO HRVATSKU / 'Lovren je lajavac, Modrić MVP, Brozović neopjevani junak a Kovačić pobožni katolik'

Image
Foto: Profimedia

Guardian sjajno predstavio sve reprezentacije na Euru

6.6.2021.
11:20
Profimedia
VOYO logo

Ugledni britanski Guardian napravio je veliku najavu Eura. Za svaku je momčad na turniru istaknuo prednosti i mane a svakog igrača koji je u rosteru reprezentacije detaljno su opisali. Nema sumnje, novinari spomenutog engleskog medija Marcus Christenson i Steven Bloor, u suradnji s novinarima iz zemalja sudionika kontinentalne smotre, odradili su dobar posao...

Naravno i Hrvatska je opisana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Luka je još uvijek tu'

"Nekoliko članova uspješne momčadi sa SP-a 2018. povuklo se iz reprezentacije, ali Luka Modrić je još uvijek tu.

Zvijezda momčadi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić.

Snaga: Dolazi nova generacija dobrih igrača, uključujući Bornu Barišića, Nikolu Vlašića i Brunu Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slabosti u igri: Po godinama stara obrana počela je lagano pucati, a Dejan Lovren je pod znakom upitnika zbog ozljede. Vrijeme je da Duje Caleta-Car ili Joško Gvardiol pojačaju obranu.

Image
Foto: Screenshot: Guardian

Guardian predstavio Hrvatsku

'Incidentima i nesrećama sklon lajavac i ratni izbjeglica iz Bosne'

Novinari su detaljno predstavili igrače. Za Dejana Lovrena su istaknuli kako je lajavac. Tako mu, naime, stoji kod imena. Ovako su to objasnili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Incidentima i nesrećama sklon lajavac i ratni izbjeglica iz Bosne vrlo se rano usredotočio na velike stvari. 'Nikad nisam vidio nikoga tako odlučnog. Ostao bi raditi individualno nakon treninga i nikada nije želio prestati. Čak i kad bi vani pao mrak, njegov otac Saša došao bi i parkirao svoj automobil uz teren i upalio farove kako bi mogao nastaviti', ispričao je Sanjin Lucijanić, njegov trener u NK Karlovcu iz vremena kad mu je bilo 12 godina. Prethodno veliko turnirsko iskustvo uključuje golu fotografiju sa Svjetskog prvenstva 2014. godine - na njegovu žalost. Borio se s ozljedom prije turnira", stoji u tekstu.

'Luka je kapetan, ikona, rekorder'

Za Luku Modrića su naveli kako se radi o MVP-u:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kapetan je, ikona, rekorder po broju nastupa u nacionalnoj momčadi, najvažniji igrač momčadi i najbolji nogometaš u povijesti nacije, ali još uvijek nije univerzalno obožavan u svojoj domovini. Razlog je njegova uloga u suđenju Mamiću, najvećem slučaju korupcije u hrvatskom nogometu, kada je promijenio početno svjedočenje i rekao da se ne sjeća ključnih detalja koji bi išli u prilog tužiteljstvu. Kasnije su optužbe za krivokletstvo odbačene, ali posljedice po Modrićev status su ostale, čak i nakon šokantnog uspjeha na Svjetskom prvenstvu. Vjerojatno je ovo njegov posljednji nastup za Hrvatsku na velikim natjecanjima".

'Mario Pašalić je čovjek za čuda'

Marija Pašalića apostrofirali su kao čudesni čovjek odnosno čovjek za čuda a Marcela Brozovića su naveli kao neopjevanog junaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napustio je Brozović školu kad je imao 16 godina jer mu je otac mesar rekao da nogomet i škola ne idu baš zajedno. Mogao je nastaviti obiteljski biznis, ali umjesto da reže svinjetinu, Marcelo ovih dana svojim prolazima siječe obrane Serie A. Opsjednut kafanskim igrama poput pikada, biljara i stolnog nogometa, krenuo je u potragu za kućama u rodnoj Velikoj Gorici i kupio jednu s velikim i popularnim barom u prizemlju".

'Kovačić je svoju suprugu upoznao u crkvi dok je bio ministrant'

Za Matea Kovačića pak pišu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobožni katolik, Kovačić je svoju suprugu upoznao u crkvi dok je bio ministrant, a ona u crkvenom zboru. Igrao je za vrhunske klubove u Hrvatskoj, Italiji, Španjolskoj i Engleskoj, ali navijači reprezentacija možda će se najvjerojatnije sjetiti njegovog bizarnog nastupa na proslavi srebra sa SP-a 2018. u Zagrebu, kada je na pozornici zgrabio mikrofon kao da ima nešto stvarno važno reći, nešto što nikako ne može pričekati još sekundu, a onda promrmljao: "Pijani smo kao male mačke …"

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo